Epilacija - uklonite dlačice zauvek

Svakog proleća, sa dolaskom toplijeg vreme, pravi je trenutak da uskočimo u svoju omiljenu haljinu ili suknju. Ali pre svega toga moramo se rešiti dlačica sa našeg tela. Može li to biti zauvek?

Epilacija - uklonite dlačice zauvek

Laserska epilacija je proces dugoročnog ukljanjanja dlačica sa bilo kojeg dela tela. 

Proces epilacije

Sam proces epilacije traje veoma kratko, čak nekoliko minuta sve zavisi do regije koja se tretira. Radi se posebnom aparatu koji proizvodi svetlost određene talasne dužine, gde je potrebna zaštita očiju naočarama osobi kojoj se radi tretman i osoba koja ga obavlja. Nanosi se gel na regiju koja se tretira i nakon toga se prelazi aparatom nekoliko puta. Tokom prelaženja epilatora možete osetiti blago peckanje ali ništa više od toga, što se ne može ni uporediti sa bolom koji osećate tokom depilacije.

Rezultat nakon prvog tretmana

U zavisnosti od samih dlačica, da li imate jake, tamne ili svetle zavisi i broj tretmana koi je potreban za njihovo otklanjanje. Potrebno je od 3 do 5 tretmana za odlične rezultate, a čak posle prvog tretmana videćete razliku u vidu proredjivanje dlačica. Nakon tretmana vaša kože će biti mekana i lepa, a naravno i glatka. 

Neželjeni efekti kod laserske epilacije ne postoje. Ukoliko postoji blago crvenilo ono će nestati kroz 48 sati. 

Čista kože bez uraslih dlačica i kapilara

Često imamo problem sa sitnim bubuljicama nakon brijača, uraslim dlačicama koje prouzrokuju upalu folikulu dlake, nakon tertmana laserske epilacije nećete više imati ovih problema. Takodje često dolazi i do pucanja kapilara nakon depilacije, što se kod epilacije neće desiti. 

Uklanjane dlačica laserom mogu primenjivati i žene i muškarci.

Saloni i centri lepote koji rade epilaciju možete pronaći na SrediMe, gde možete i odmah zakazati vaš termin.

Još sličnih tekstova