Održavanje svilenih trepavica - sve što treba da znate

Nadogradnja svilenih trepavica je za kratko vreme postala jedan od najtraženijih tretmana u kozmetičkim salonima.

Održavanje svilenih trepavica - sve što treba da znate

Ipak, kako bi nadograđene svilene niti na Vašim trepavicama što duže izgledale kako treba, potrebno ih je pravilno negovati. Nakon nadogradnja trepavica, potrebno je da svakog jutra izdvojite 5 minuta za jedan, pomalo neobičan, ritual.

O čemu se tačno radi otkrila nam je kozmetičarka Ivana iz kozmetičkog salona Eden:

"Nakon tretmana nadogradnje, klijent dobija specijalan češljić namenjen za upotrebu na nadograđenim svilenim trepavicama. Preporučujem da trepavice raščešljavate svako jutro neposredno nakon ustajanja, budući da se trepavice u toku noći usled trenja o jastuk mogu slepiti ili zapetljati. Češljanjem ćete svaku trepavicu vratiti na njeno mesto i one će ponovo biti lepe i uredne. Ukoliko vam češljić za trepavice nije pri ruci, za raščešljavanje možete koristiti i čistu i suvu četkicu maskare."

Vlasnica salona Helena u Zemunu tvrdi da je higijena na prvom mestu, kao i da bi trebalo izbegavati nanošenje maskare na nadograđene trepavice:

 "Trepavice bi trebalo da održavate savršeno čistim, budući da je njihova glavna uloga da zaštite oči od prašine i bakterija. Prilikom umivanja morate biti jako nežne prema svojim trepavicama, kako se ne bi pokidale ili oštetile. Na regiji oko očiju ne bi trebalo koristite sapune i preparate za čišćenje lica. Nanošenje maskare ne preporučujem, budući da prilikom skidanja šminke možete oštetiti trepavice i na taj način skratiti njihov vek."

Ukoliko se budete pridržavale ovih pravila, vaše nadograđene svilene trepavice će izgledati perfektno duže vreme, tako da će korekcija nadogradnje biti potrebna tek nakon tri ili četiri nedelje od prvog tretmana nadogradnje.

Zakažite nadogradnju trepavica u najboljim kozmetičkim salonima klikom na ovaj LINK!

Još sličnih tekstova