Korona donela ogroman skok interesovanja za uklanjanje tetovaža, botoks i trajnije tretmane lepote

Dok polako stižu naznake da se epidemiji korona virusa nazire kraj, građani sve željnije iščekuju povratak u normalan život, svojim standardnim obavezama, hobijima ili zabavi.

Korona donela ogroman skok interesovanja za uklanjanje tetovaža, botoks i trajnije tretmane lepote

Beograd, 22.04.2020 - Tokom ovog višednevnog perioda kućne izolacije i najdužeg policijskog časa posle Drugog svetskog rata imali smo konačno dovoljno slobodnog vremena koje nam je svima nedostajalo ranije – vremena za lično unapređivanje, za uspostavljanje zdravih navika, za generalno sređivanje kuće ili za nešto sasvim drugo.

Mnogi su razmišljali i o svom ličnom izgledu. Prema rečima Ivane Zirojević, direktorke servisa SrediMe, najvećeg domaćeg servisa za zakazivanje tretmana u salonima lepote, podaci o pretragama za tretmanima lepote u periodu izolacije, u odnosu na isti period prethodne godine, su iznenađujući.

„S obzirom na zabranu rada frizerskih i kozmetičkih salona, kao i estetskih klinika u Srbiji, i samim tim nemogućnost izvršenja bilo koje usluge koja se tiče lepote, zanimljivo je da su naši korisnici dosta vremena provodili na našem sajtu i istraživali razne usluge, možda čak i tražili inspiraciju da neke tretmane obave i u kućnim uslovima.

Najviše je poraslo interesovanje za nekim trajnijim i specifičnijim uslugama, poput uklanjanja tetovaža (porast interesovanja je preko 300%), zatim botoks (preko 400%) i lifting i zatezanje kože (preko 500%). Zatim sa porastom interesovanja od preko dve stotine procenata slede anticelulit tretmani, laserska epilacija i trajna šminka. Naši korisnici su takođe pretraživali informacije i o drugim trajnijim uslugama, poput gel laka, mini vala, i nadogradnje i keratinskih tretmana kose.

Sa druge strane, primećujemo osetan pad interesovanja za uslugama masaže, šminkanja i manikira i pedikira (pad interesovanja od 20 do 70% u odnosu na isti period prošle godine).“

Saloni lepote će, nakon otvaranja koje je u Beogradu najavljeno za 27.4, a u Novom Sadu i Nišu za 4. maj, svakako morati da primenjuju pojačane mere higijene i zaštite od širenja virusa, i zato je najbolje da svoj tretman zakažete unapred i sa sigurnošću znate da ste izabrali salon koji brine o higijeni i o zaštiti i svojih zaposlenih i svojih korisnika.

Mere za borbu protiv korona virusa značajno su doprinele u borbi za zdravlje svih nas, a njihovo ublažavanje, uz dolazak lepog vremena, nadamo se, doprineće da se svi bolje osećamo i lepše izgledamo.

Još sličnih tekstova