Uklanjanje tetovaža u salonima lepote u celoj Srbiji

Pronašli smo 5 salona koji odgovaraju izabranim uslovima za zakazivanje termina

Danas je tetoviranje postalo veoma uobičajen modni trend koji nije strogo rezervisan samo za mlade. Prema nekim nezvaničnim procenama blizu 30 % stanovništva ima bar jednu tetovažu. Gotovo polovina mladih, takozvanih milenijalsa je tetovirano.

Top 20 salona u celoj Srbiji
na osnovu popularnosti i ocena na SrediMe, ažurnosti slobodnih termina i zadovoljstva klijenata

Fantastično 10.03 utisaka

AltaBella Batajnica

Laser centar - Diskont Pkb Nova 21 br. 10, iza Tempa , Beograd
Lasersko uklanjanje tetovaže 3x3cm
1.200 RSD
Lasersko uklanjanje tetovaže 5x5cm
2.000 RSD
Lasersko uklanjanje tetovaže 10x10cm
3.500 RSD
Sve usluge...
Fantastično 9.629 utisaka

Goga D

Kozmetički salon - Cvijićeva 73, Beograd
Lasersko uklanjanje tetovaža i trajne šminke - 1 tretman
3.000 RSD
Tattoo remover - uklanjanje trajne šminke
3.000 RSD
Sve usluge...
Odlično 8.921 utisaka

Happy Lady

Kozmetički salon - Preradovićeva 9, Beograd
Lasersko uklanjanje tetovaža 10*10cm
3.000 RSD
Sve usluge... Poslednji put zakazan: juče
Fantastično 9.5116 utisaka

Čarli 2

Kozmetički salon - Danila Lekića Španca 31, Beograd
Lasersko uklanjanje tetovaža / trajne šminke - 1 tretman
3.000 RSD
Sve usluge... Poslednji put zakazan: pre 2 sati
Fantastično 10.02 utisaka

Studio Masque

Laser centar - Krunska 40, I sprat, Beograd
Uklanjanje tetovaže laserom - ND Yag Q-Switch laser - jedna boja ( 3x3 cm)
3.600 RSD
Uklanjanje tetovaže laserom - ND Yag Q-Switch laser - 2 i više boja
6.000 RSD
Sve usluge...


Uklanjanje tetovaža

Međutim nisu svi srećni zbog svog izbora. I dok su se mnogi pokajali što su odluku o tetovaži uopšte doneli, većina onih koji su zažalili jednostavno nisu zadovoljni realizacijom ideje i samim izgledom svoje tetovaže. Tu već nastaje problem. 

Jer ne tako davno, dok nisu postojala dermatološka sredstva i savremeni uređaji poput laserskih aparata, nije bilo moguće vratiti izgled kože na prethodno stanje. 

Nezadovoljnici su morali da žive sa svojim tetovažama ili da ih prekrivaju drugim, novim tetovažama. Danas je sve drugačije. Ako ste bili impulsivni, a kasnije se pokajali i tu ima pomoći.

Laser u pomoć

Lasersko uklanjaje tetovaža vam omogućava da se otarasite neželjene tetovaže relativno jednostavno i uz minimalne propratne efekte. 

Laser otklanja tetovaže tako što razbija pigment boje veoma intenzivnim svetlosnim snopom. Crni pigment tetovaže upija svetlosne talase i na taj način se boja tretira. Druge boje se tretiraju posebno izabranim svetlostima lasera u odnosu na intenzitet i nijansu boje.

Ako želite da uklonite svoju neželjenu tetovažu prvi korak je zakazivnje konsultacija. Tom prilikom će profesionalno lice proceniti vašu tetovažu i dati vam savete o tome kako bi trebalo da se ceo postupak sprovede. Broj tretmana zavisi od starosti tetovaže, veličine i dubine upotrebljenih pigmenata, kao i od boje vaše kože.

Šta da očekujete?

Ako se pitate kako sama procedura izgleda i šta možete da očekujete, trebalo bi da znate nekoliko sledećih činjenica: Pre početka samog tretmana dobićete zaštitu za oči. Tehničar će testirati osetljivost vaše kože na laser kako bi odredio optimalnu jačinu energije koja je podobna baš za vas. Nakon svega toga počinje proces uklanjanja tetovaže. 

Manje tetovaže počinju da reaguju već posle nekoliko laserskih pulseva, dok je za veće tetovaže potrebno više vremena i angažovanja. U svakom slučaju sigurno će biti potrebno da odete na nekoliko tretmana kako bi se otarasili svoje tetovaže. Posle svakog tretiranja ona će biti sve svetlija i svetlija.

Lasersko uklanjaje tetovaže je neprijatno i reklo bi se, bolno iskustvo, ali većina pacijenata ne zahteva anesteziju. U zavisnosti od lokacije vaše tetovaže možete se odlučiti i da kao zaštitu od bolova nanesete kremu za lokalnu anesteziju.

Posle samog tretmana tretirano područje obložite hladnim oblogama, najbolje ledom. Po preporuci stručnjaka možete upotrebljavati i antibiotsku kremu u odnosu na individualne potrebe. Ako je potrebno, mesto sa koga se uklanja tetovaža se može privremeno obložiti zavojima radi zaštite od infekcije. Trebalo bi da znate da bi u periodu zarastanja trebalo da štitite tretirano područje od sunčevih zrakova.

Propratni efekti

Laserski tretman je obično najbezbednija metoda uklanjanja tetovaže. Ono na šta možete gotovo sigurno da računate jeste određeni stepen iritacije kože koji zavisi isključivo od vas i vaših telesnih karakteristika. U ređim situacijama, ako niste preduzeli sve mere predostrožnosti, može doći i do infekcije.

Kreme 

Ukoliko mislite da će vam tretiranje neželjene tetovaže laserom oduzeti previše vremena, para ili oba, možda treba da razmislite o specijalnim kremama. Raspitajte se u profesionalnim salonima koje su vam opcije i sami izaberite šta je najbolje za vas. Kreme za uklanjanje tetovaža vam nude možda udobniji i manje neprijatan način da dođete do svog cilja.

Iako je danas relativno jednostavno rešiti se neželjene tetovaže, to ne znači da treba da budete nepromišljeni kada donosite odluku o tome šta ćete tetovirati, ili možda još bitnije od toga, gde ćete tetovirati. Ukoliko ste pak gorko razočarani zbog svog nekadašnjeg izbora, ili ste se jednostavno predomislili, ipak ne očajavajte. Zakažite svoj tretman uklanjanja tetovaže i ponovo ćete biti srećni.

Najnoviji utisci

10.0 Goga D
Odusevljena sam, svaka cast! Opustena atmosfera, sve brzo uradjeno, efikasno.. 👍 sve pohvale!

Anastasija, pre 6 meseci

10.0 AltaBella Batajnica
Super!

Dominika, pre 8 meseci