Akupresura u salonima lepote u celoj Srbiji

Pronašli smo 4 salona koji odgovaraju izabranim uslovima za zakazivanje termina

Akupresura je još jedna od mnogih brojnih azijskih telesnih terapija, koja korene vuče iz drevne traditicionalne kineske medicine. Slične terapije su qigong i tuina, koje takođe potiču iz Azija.

Top 20 salona u celoj Srbiji
na osnovu popularnosti i ocena na SrediMe, ažurnosti slobodnih termina i zadovoljstva klijenata

Sense of Harmony

Kozmetički salon - Čolak Antina 3, Kruševac
Ceragem V3 masaža - 10 tretmana
-25% 3.000 RSD
Ceragem V3 masaža
400 RSD
Sve usluge...

Moj relax kutak

Studio za masažu - Skender begova 3, Beograd
Fantastično 9.672 utisaka

Salon trenutno ne radi

Indian Head masaža 45 minuta
1.200 RSD
Royal masaža 60 minuta
3.000 RSD
Sve usluge...

Bianca

Frizersko-kozmetički salon - Podgorička 5, Beograd
Poslednji put zakazan: danas
Fantastično 9.98 utisaka

Salon trenutno ne radi

Akupresura stopala
1.900 RSD
Akupresura šaka
1.900 RSD
Akupresura glave
1.900 RSD
Sve usluge...

Med i Mleko

Kozmetički salon - Steve Todorovića 32, stan 9, Beograd
Fantastično 10.04 utisaka

Salon trenutno ne radi

Masaža sa akupresurom lice + glava + dekolte + ramena + ruke - za dame
1.500 RSD
Šiacu masaža 60 minuta - za dame
2.000 RSD
Antistres uživancija - za dame
3.000 RSD
Sve usluge...


Akupresura

Tradicionalna kineska medicinska teorija opisuje specijalne akutačke, odnosno akupresurne tačke za koje tvrdi da su smeštene duž takozvanih meridijana, odnosno kanala u vašem telu.Ti meridijani energije odnosno tačke su ono u čemu je suština akupresure. Prema principima koje je postavila i utemeljila tradicionalna istočnjačka medicina, veruje se da kroz te nevidljive kanale koji su određeni meridijanima teče vitalna energija tela ili telesna sila kaja se naziva či.  Šiacu je japanska verzija akupresure.

U našem telu postoji 12 glavnih meridijana i svaki je povezan sa posebnim organima ili sa mrežom organa na taj način stvarajući komunikaciju kroz telo. Meridijani počinju na vrhovima prstiju  povezuju se sa mozgom, odakle povezivanje dalje teče ka organima koji su već u vezi sa određenim meridijanima.

Prema ovoj teoriji, kada je neki od meridijana blokiran ili nije u balansu mi se razboljevamo. Akupresura obezbeđuje i održava balans u organizmu i sprečava blokade.

Šta je i kako akupresura radi?

Terapeuti akupresure koriste svoje prste, dlanove, laktove i stopala, ili specijalne uređaje kako bi ostvarili pritisak na akutačke, odnosno telesne meridijane. Ponekad terapija akupresurom uključuje i istezanje ili akupresurnu masažu, kao i druge srodne metode.

Tokom tretmana vi ležite potpuno obučeni na mekanom masažnom stolu. Terapeut nežno pritiska vaše akupresurne tačke. To uglavnom traje oko jedan sat. Da bi se postigli najbolji rezultati obično je potrebno nekoliko tretmana.

Cilj akupresure je isti kao i kod svih drugih azijskih telesnih terapija - da se povrati balans tela i organizma, da se obezbedi nesmetan i pravilan protok energije kroz kanale i da se reguliše odnos suprostavljenih sila, jin kao negativne energije i jang kao pozitivne.

Neki zagovornici idu čak i korak dalje tvrdeći da akupresura ne tretira isključivo telesnu energijiju, već da utiče i na naš um, emocije i duh. Negde se čak veruje da terpeuti mogu preneti vitalnu energiju iz jedne osobe u drugu.

Iako istočnjačke teorije zapravo čine suštinu akupresure, na zapadu one nisu prihvaćene baš kod svih terapeuta. Ne veruju svi u postojanje meridijana i energije kao takve. Umesto toga oni svoju terapiju baziruju na moći opuštanja mišićne tenzije, poboljšanju cirkulacije i stimulaciji lučenja endorfina, hormona koji prirodno umanjuje bol.

Akupresurne tačke

Na našem telu je bukvalno na stotine akupresurnih tačaka i o tome su napisane brojne knjige. One su raspoređene na čitavom telu, od glave do stopala. Ostvarivanjem pritiska na te tačke postižu se raznorazni fantastični rezultati, od mršavljenja do prestanka problema sa sinusima.

Koje zdravstvene probleme rešava?

Istraživanje zdravstvenih problema koje akupresura može da leči je zapravo suština njene praktične primene. Mnogi pacijenti prijavljuju da koriste ovu terapiju samostalno ili kao dodatnu u slučajevima najrazličitijijih bolesti. Evo jednog uobičajenog zdravstvenog problema na koji akupresura uspešno deluje:

Mučnina i mučnina praćena povraćanjem može da se javi iz mnogo razloga i mnogo toga može da joj bude uzrok. Akupresura uspešno deluje na gotovo sve vrste mučnine bilo šta da im je uzrok. Ona je uspešna terapija za mučnine izazvane hirurškim intervencijama, posledicama spinalne anestezije, posle hemoterapije, trudničku mučninu, zatim onu izazvanu vožnjom. U ovakvim slučajevima se vrši pritisak na akupresurnu tačku PC 6, što daje izuzetno dobre rezultate.

Šta god da je problem koji vas muči ili od čega god da patite, akupresura vam najverovatnije može pomoći. Ova drevna tredicionalna veština pomaže ljudima već nekoliko hiljada godina. Lupanje srca, nervoza, sinusi, mučnina, kašalj, astma, anksioznost… Šta god da vam ne da mira akupresura može da pomogne. Akupresura je prirodna i neškodljiva, a u pozitivna dejstva se možete uveriti i sami. Zakažite svoj termin!

Najnoviji utisci

10.0 Moj relax kutak
Relax kutak u pravom smislu! Topla, opuštajuća atmosfera i ambijent. Usluga na jako visokom i pristojnom nivou :)

Maja, pre 2 godine

LookBook Slike direktno iz salona

Moj relax kutak pre 2 godine
Moj relax kutak #beograd Akupresura Royal masaža 60 minuta Kraljevska masaža sa četiri ruke
Royal masaža 60 minuta Kraljevska masaža sa četiri ruke | Akupresura

Pregledajte sve slike