Akupresura u salonima lepote

Pronašli smo 5 salona koji odgovaraju izabranim uslovima za zakazivanje termina

Akupresura je još jedna od mnogih brojnih azijskih telesnih terapija, koja korene vuče iz drevne traditicionalne kineske medicine. Slične terapije su qigong i tuina, koje takođe potiču iz Azija.

Top 20 salona u celoj Srbiji
na osnovu popularnosti i ocena na SrediMe, ažurnosti slobodnih termina i zadovoljstva klijenata

Moj relax kutak

Studio za masažu - Skender begova 3, Beograd
Poslednji put zakazan: juče
Fantastično 9.673 utisaka
Indian Head masaža 45 minuta
1.200 RSD
Royal masaža 60 minuta
3.000 RSD
Sve usluge...

Shiatsu Zen Studio

Studio za masažu - Njegoševa 59, Beograd
Fantastično 10.01 utisaka
Shiatsu masaža celog tela
3.000 RSD
Shiatsu masaža celog tela - Meridian terapija
4.000 RSD
Hara Shiatsu masaža - stomak
3.500 RSD
Sve usluge...

Sense of Harmony

Kozmetički salon - Dostojevskog 5A, Rasadnik 1, Kruševac
Poslednji put zakazan: danas
Ceragem V3 masaža - 10 tretmana
-38% 2.500 RSD
Ceragem V3 masaža
-25% 300 RSD
Sve usluge...

Med i Mleko

Kozmetički salon - Steve Todorovića 32, stan 9, Beograd
Poslednji put zakazan: juče
Fantastično 10.05 utisaka
Masaža sa akupresurom lice + glava + dekolte + ramena + ruke - za dame
1.500 RSD
Šiacu masaža 60 minuta - za dame
2.000 RSD
Antistres uživancija - za dame
3.000 RSD
Sve usluge...

Solidusnovo!

Kozmetički salon - Bulevar Nemanjića 25, TC zona 3, lokal 50, 1 sprat, Niš
Presoterapija - 30 minuta
500 RSD
Presoterapija - 40 minuta
650 RSD
Sve usluge...

Akupresura - Sve što treba da znate

Tradicionalna kineska medicinska teorija opisuje specijalne akutačke, odnosno akupresurne tačke za koje tvrdi da su smeštene duž takozvanih meridijana, odnosno kanala u vašem telu.Ti meridijani energije odnosno tačke su ono u čemu je suština akupresure. Prema principima koje je postavila i utemeljila tradicionalna istočnjačka medicina, veruje se da kroz te nevidljive kanale koji su određeni meridijanima teče vitalna energija tela ili telesna sila kaja se naziva či.  Šiacu je japanska verzija akupresure.

U našem telu postoji 12 glavnih meridijana i svaki je povezan sa posebnim organima ili sa mrežom organa na taj način stvarajući komunikaciju kroz telo. Meridijani počinju na vrhovima prstiju  povezuju se sa mozgom, odakle povezivanje dalje teče ka organima koji su već u vezi sa određenim meridijanima.

Prema ovoj teoriji, kada je neki od meridijana blokiran ili nije u balansu mi se razboljevamo. Akupresura obezbeđuje i održava balans u organizmu i sprečava blokade.

Šta je i kako akupresura radi?

Terapeuti akupresure koriste svoje prste, dlanove, laktove i stopala, ili specijalne uređaje kako bi ostvarili pritisak na akutačke, odnosno telesne meridijane. Ponekad terapija akupresurom uključuje i istezanje ili akupresurnu masažu, kao i druge srodne metode.

Tokom tretmana vi ležite potpuno obučeni na mekanom masažnom stolu. Terapeut nežno pritiska vaše akupresurne tačke. To uglavnom traje oko jedan sat. Da bi se postigli najbolji rezultati obično je potrebno nekoliko tretmana.

Cilj akupresure je isti kao i kod svih drugih azijskih telesnih terapija - da se povrati balans tela i organizma, da se obezbedi nesmetan i pravilan protok energije kroz kanale i da se reguliše odnos suprostavljenih sila, jin kao negativne energije i jang kao pozitivne.

Neki zagovornici idu čak i korak dalje tvrdeći da akupresura ne tretira isključivo telesnu energijiju, već da utiče i na naš um, emocije i duh. Negde se čak veruje da terpeuti mogu preneti vitalnu energiju iz jedne osobe u drugu.

Iako istočnjačke teorije zapravo čine suštinu akupresure, na zapadu one nisu prihvaćene baš kod svih terapeuta. Ne veruju svi u postojanje meridijana i energije kao takve. Umesto toga oni svoju terapiju baziruju na moći opuštanja mišićne tenzije, poboljšanju cirkulacije i stimulaciji lučenja endorfina, hormona koji prirodno umanjuje bol.

Akupresurne tačke

Na našem telu je bukvalno na stotine akupresurnih tačaka i o tome su napisane brojne knjige. One su raspoređene na čitavom telu, od glave do stopala. Ostvarivanjem pritiska na te tačke postižu se raznorazni fantastični rezultati, od mršavljenja do prestanka problema sa sinusima.

Koje zdravstvene probleme rešava?

Istraživanje zdravstvenih problema koje akupresura može da leči je zapravo suština njene praktične primene. Mnogi pacijenti prijavljuju da koriste ovu terapiju samostalno ili kao dodatnu u slučajevima najrazličitijijih bolesti. Evo jednog uobičajenog zdravstvenog problema na koji akupresura uspešno deluje:

Mučnina i mučnina praćena povraćanjem može da se javi iz mnogo razloga i mnogo toga može da joj bude uzrok. Akupresura uspešno deluje na gotovo sve vrste mučnine bilo šta da im je uzrok. Ona je uspešna terapija za mučnine izazvane hirurškim intervencijama, posledicama spinalne anestezije, posle hemoterapije, trudničku mučninu, zatim onu izazvanu vožnjom. U ovakvim slučajevima se vrši pritisak na akupresurnu tačku PC 6, što daje izuzetno dobre rezultate.

Šta god da je problem koji vas muči ili od čega god da patite, akupresura vam najverovatnije može pomoći. Ova drevna tredicionalna veština pomaže ljudima već nekoliko hiljada godina. Lupanje srca, nervoza, sinusi, mučnina, kašalj, astma, anksioznost… Šta god da vam ne da mira akupresura može da pomogne. Akupresura je prirodna i neškodljiva, a u pozitivna dejstva se možete uveriti i sami. Zakažite svoj termin!

Najbolji saloni za Telo (Akupresura) u celoj Srbiji

Treba Vam telo (akupresura) u celoj Srbiji i tražite najbolji ili najpovoljniji salon? Mi imamo najveći izbor izvrsnih salona koji čekaju na Vas! Za svaki budžet telo (akupresura). Pronađite salone, uporedite cene, utiske korisnika i usluge i zakažite svoj termin za telo (akupresura) u celoj Srbiji na najlakši način. Ako tražite najbolje cene, svakako proverite i trenutne popuste i promocije u salonima na SrediMe.

Najčešća pitanja i odgovori

 • Koji sve nudi uslugu akupresura?
  Na ovoj strani su izlistani trenutno top saloni koji nude ovu uslugu, prema ocenama korisnika i raspoloživosti termina. Za celu listu svih salona koji rade uslugu akupresura u vašem gradu, prvo izaberite svoj grad i eventualno nakon toga dodatne filtere lokacije ili cene.
 • Da li mogu zakazati akupresura blizu mene na SrediMe?
  SrediMe je dostupan u više gradova i nudi salone lepote u raznim delovima grada, sa fokusom na centar grada, ali imamo i salone u skoro svim delovima grada. Izaberite prvo svoj grad, a potom u filterima možete detaljnije naći oblasti u blizini Vas koji nude uslugu akupresura. Ukoliko vam je lokacija najvažniji faktor, nakon izbora grada izaberite prikaz salona na mapi.
 • Kako da pronađem najbolji salon za uslugu akupresura u blizini?
  SrediMe se fokusira na rad sa najboljim salonima, a svaki salon ima svoje specijalnosti. Skoro da nema salona koji je najbolji u svemu, a još da je i najbliži vašoj lokaciji. Zato je najbolje izabrati prvo vaš grad na SrediMe, potom konkretnu uslugu lepote koju želite da obavite, npr. akupresura, a potom ćete dobiti salone koji su rangirani po ocenama izvođenja tog tipa usluga, kao i prema zadovoljstvu klijenata, cenama, pouzdanosti i naravno raspoloživosti slobodnih termina.
 • Koliko košta usluga akupresura u salonima?
  Kod usluga lepote i zdravlja, cena ne bi trebala da bude prvi parametar koji gledate kada birate salon, jer cena može značajno da varira u zavisnosti od kvaliteta preparata, aparature, iskustva zaposlenih, trajanja procedure, ali i lokacije salona. Prosečna cena za uslugu akupresura u svim salonima na SrediMe je trenutno 2.857,69 RSD, idući od najniže cene od 300 RSD, pa sve do 12.000 RSD. Ukoliko imate neki budžet u koji morate da se uklopite, možete koristiti filter cena nakon što izaberete svoj grad.
 • Gde mogu da vidim salone sa popustom za uslugu akupresura u mom gradu?
  Svi saloni trenutno daju popuste za cenu usluge akupresura u vašem gradu se mogu pronaći tako da izaberete svoj grad, a potom u fiterima na vrhu ekrana izaberete opciju "Samo sa popustom" i dobićete listu salona koji trenutno nude akupresura sa popustom i iznos popusta.
 • Kako da nađem slobodne termine za uslugu akupresura u nekom salonu?
  SrediMe je direktno povezan sa kalendarima salona lepote, tako da prikazuje slobodne termine onako kako ih saloni imaju. Kada izaberete salon lepote i željene usluge (možete izabrati jednu ili više usluga odjednom), dobićete sve slobodne termine salona, a Vi možete izabrati onaj koji Vam najviše odgovara
 • Gde da nađem broj telefona salona?
  SrediMe je online platforma za direktno zakazivanje u kalendarima salona, tako da nema potrebe da telefonirate salone i čekate na odgovor. Umesto čekanja na liniji i snalaženja sa na brzinu pročitanim slobodnim terminima, nudimo vam brz i jasan pregled slobodnih termina i cena u salonima koje možete na miru odabrati prema svojim drugim obavezama i zakazati direktno na sajtu u par klikova, čak i van radnog vremena salona.
Sadržaj Vodiča je informativne prirode i ne predstavlja zdravstveni savet niti preporuku. Pre obavljanja bilo kog tretmana koji je ovde opisan, molimo Vas da se posavetujete sa stručnjakom kod koga zakažete termin ili ga posetite.

Najnoviji utisci

10.0 Moj relax kutak
Relax kutak u pravom smislu! Topla, opuštajuća atmosfera i ambijent. Usluga na jako visokom i pristojnom nivou :)

Maja, pre 2 godine

LookBook Slike direktno iz salona

Moj relax kutak pre 2 godine
Moj relax kutak #beograd Akupresura Royal masaža 60 minuta Kraljevska masaža sa četiri ruke
Royal masaža 60 minuta Kraljevska masaža sa četiri ruke | Akupresura

Pregledajte sve slike