Tretman dermarolerom na osetljivoj koži - da ili ne?

Za sve nas koji imamo osetljivu kožu, potraga za kozmetičkim preparatima i tretmanima koji neće izazvati iritaciju, peckanje ili perutanje predstavlja gotovo nemoguću misiju, ravnu potrazi za iglom u plastu sena.

Tretman dermarolerom na osetljivoj koži - da ili ne?

Kada napokon rešimo da rizikujemo sa nekim preparatom, neophodno je da obavimo mali test, nanevši malecnu količinu na još manji deo kože. A onda – čekanje! Da li osećate svrab? Peckanje? Da li vam koža „gori“? Pri najmanjem znaku iritacije u panici spiramo preparat sa kože!

Sa tretmanima nije ništa lakše – sigurno ste stotinu puta pročitali članak o nekom novom tretmanu koji obećava fantastične rezultate ili ste poželeli da isprobate tretman koji vam je drugarica preporučila, i ubrzo odustali od te ideje… U strahu su velike oči, zar ne?

Ako vam je za oko zapao tretman dermarolerom, koji je trenutno jedan od najpoplarnijih tretmana za negu kože, ali se niste usudili da ga isprobate zbog svoje osetljive kože, imamo dobre vesti za vas!

Ali, krenimo od početka!

Šta su dermaroleri i kako izgleda tretman?

Dermaroler je instrument koji izgleda poput valjka na čijoj površini se nalazi veliki broj hirurških iglica dužine između 0,5 mm i 2,5 mm, zavisno od estetskog problema koji se tretira. Pre tretmana je potrebno temeljno očistiti kožu, nakon čega se laganim pokretima dermarolerom prelazi preko kože u određenim pravcima, čime se prave mikro povrede i podstiče proces regeneracije tj. proizvodnja kolagena. Krajnji rezultat ovog tretmana je formiranje novih kolagenih i elastičnih vlakana, zahvaljući čemu koža postaje zategnutija i blistavija, a smanjuje se i vidljivost bora i ožiljaka. Ukoliko ste osteljivi na bol, pre započinjanja tretmana se na lice nanosi anestetik u obliku kreme. Tretman se finišira nanošenjem seruma koji lako prodiru u kožu u pojačavaju dejstvo tretmana. Nakon ovog postupka, pojavljuje se blago crvenilo koje se povlači posle nekoliko sati.

Da li je ovaj tretman bezbedan za osetljivu kožu?

Slobodno odahnite! Ovaj tretman je idealan za sve osobe sa osetljivom kožom budući da se radi o neinvazivnoj proceduri, koja koži nanosi manje povrede nego što je slučaj kod laserskih tretmana, hemijskim pilinzima i drugim tretmanima lica. Kod ovog tretmana ne postoji bojazan od pojave hiperpigmentacija i ožiljaka, te bez ikakvog straha možete ovaj tretman zakazati već danas i u najkraćem roku se osloboditi akni, bora, finih linija, ožiljaka i drugih promena na koži.

Ali, pre nego što se „latite“ miša i zakažete svoj termin preko online servisa SrediMe, predstavljamo vam 3 stvari koje morate imati na umu:

1. Pažljivo birajte preparate nakon tretmana

Nakon terapije dermarolerom, Vaš dermatolog će Vam prepisati kremu sa antibiotskim svojstvom, kako bi se sprečila eventualna pojava infekcija u periodu oporavka. Ako Vaša koža zahteva dodatnu negu, postarajte se da na nju nanosite isključivo hipoalergenske preparate, bilo da koristite kreme za hidrataciju kože, anti-aging serume ili losion sa SPF faktorom.

2. Izbegavajte prekomerno izlaganje suncu

Nakon terapije dermarolerom izlaganje sunčevim zracima se ne preporučuje. Ukoliko je prilikom Vašeg tretmana korišćen dermaroler sa iglicama dužine 0,5 mm, izbegavajte sunčanje najmanje 24 sata nakon tretmana. Ako je u toku tretmana korišćen dermaroler sa iglicama od 0,75 mm ili većim, potrebno je da izlaganje suncu izbegavate od 2 do 7 dana.

3. Odmorite kožu i dozvolite joj da zaceli

Osetljivoj koži je za oporavak potrebno više vremena nego što je to slučaj kod normalne kože. Nekada je potrebno i po nekoliko nedelja kako bi osetljiva koža u potpunosti zacelila. Ukoliko Vaš estetski problem zahteva podvrgavanje seriji tretmana, obavezno se konsultujte sa svojim dermatologom kako biste utvdili koliko je vremena potrebno da prođe pre nego što zakažete svoj sledeći tretman.

Pogledajte u kojim sve salonima možete zakazati tretman dermarolerom u Beogradu.

Još sličnih tekstova