Top 8 anticelulit tretmana za leto

Bliži se leto i sezona bikinija, ali još nije kasno da se rešite najvećeg ženskog neprijatelja – celulita!

Top 8 anticelulit tretmana za leto

Jamice na butinama i zadnjici mogu izgledati vrlo neugledno, naročito u letnjoj sezoni kada zbog velikih vrućina biramo suknje i haljine i dosta vremena provodimo u kupaćim kostimima na rekama, jezerima, bazenima i na moru.

Ako ste već okušali sreću sa različitim kremicama i losionima koje ste kupili u lokalnoj drogeriji, isprobali umotavanje u plastične folije, masirali se ručnim masažerima i ostali razočarani rezultatima, vreme je da se za pomoć obratite pravim profesionalcima.

Ali, kako biste odneli pobedu, neophodno je da prethodno upoznate svog neprijatelja...

Šta je celulit i kako nastaje?

Te mrske rupice i neravnine koje podsećaju na površinu pomorandžine kore nastaju usled poremećaja mikrocirkulacije potkožnog tkiva i nagomilavanja masnoća i toksina. Zbog svega ovoga dolazi do slabljenja vezivnog tkiva i stvaranja deformiteta.

Procenjuje se da od celulita pati preko 90% žena i najčešće se pojavljuje na butinama i zadnjici, mada vrlo često može biti vidljiv i na stomaku, rukama i listovima.

Važno je naglasiti da ovaj estetski problem nije "rezervisan" samo za žene koje muče muku sa viškom kilograma – od celulita pate i mnoge mršave žene. Celulit se može javiti i kod muškaraca, mada je to retkost. Iako mnogi celulit smatraju isključivo estetskim problemom, u pitanju je hronična degenerativna upalna bolest pri kojoj dolazi i do poremećaja metabolizma, cirkulacije, limfne drenaže i oštećenja vezivnog tkiva. Što duže patite od ovog problema i što je on vidljiviji, to je potrebno više vremena kako bi se ova oštećenja uklonila i vaša koža ponovo postala glatka i zategnuta.

A evo i koji će tretmani učiniti da celulti nestane kao rukom odnesen:

1. Ručna masaža protiv celulita

Ručna anticelulit masaža daje jako dobre rezultate u uklanjanju celulita i predstavlja naprirodniju metodu za rešavanje ovog estetskog problema. Nije neuobičajeno da prve masaže budu bolne, naročito ako je celulit "tvrdokoran" ali je posle svakog tretmana bol sve manji. Sa masažama je najbolje započeti posle menstruacije jer je tada hormonski status najbolji, te su tretmani manje bolni i koža je manje osetljiva.

2. Masaža oklagijama

Masaža oklagijama ili maderoterapija predstavlja svojevrsnu alternativu regularnoj anticelulit masaži i posebno se preporučuje klijentima koji imaju lokalizovane masne naslage i celulit. U toku ovog tretmana, za masažu se koriste specijalno oblikovani drveni elementi koji podsećaju na oklagije, rolere i kupe, kojima se prelazi preko delova tela koji su zahvaćeni celulitom. Mnogi terapeuti tvrde da su očekivani rezultati nakon ovog tretmana dvostruko bolji nego što je slučaj sa klasičnom anticelulit masažom.

Dostupno u salonu Zen 1!

3. Mezoterapija

Mezoterapija je terapeutska metoda koja se koristi za lečenje celulita od I do III stepena i razgradnju lokalizovanih masnih naslaga. Ovaj tretman je izuzetno efikasan, siguran i daje odlične rezultate u praksi! Koktel koji se prilikom ovog tretmana ubrizgava sadrži kofein, oligoelemente i hijaluronsku kiselinu, a svaka od ovih komponenti ima ulogu u razgradnji masnih naslaga i celulita. Rezultati ovog tretmana su poboljšana cirkulacija u tkivu koje je prožeto celulitom, uklanjanje lokalizovanog masnog tkiva, regeneracija fibroznog tkiva i poboljšanje limfnog toka.

4. Kavitacija

Kavitacija je jedan od najpopularnijih  najsavremenih tretmana namenjenih eliminaciji celulita i lokalizovanih masnih naslaga. Ultrazvučnim talasima precizno utvrđene frekvencije i snage deluje se isključivo na masne ćelije u potkožnom tkivu. U trenutku kada se u ćelijama nakupi dovoljna energija, one se rasprskavaju, njihova membrana puca, a masnoće se izlivaju u međućelijski prostor. Time se trajno uništavaju masne ćelije i smanjuje se njihov ukupan broj u tkivu. Tretman je potpuno bezbolan i kombinuje se sa vakuum terapijom koja ima za cilj da pospeši limfnu drenažu.

5. Lasersko uklanjanje celulita

Ovo je superiorna metoda ciljanog laserskog uklanjanja celulita koji nakon razbijanja jednostavno nestaje. Napredna tehnologija precizno fokusira energiju za simultano selektivno zagrevanje površinskih i dubokih slojeva kože tretirane regije i celulita u njoj. Celulit se pogađa tako da multipolarna energija deluje na ćelijsku membranu celulita, a istovremeno je apsolutno neinvazivna za ostala tkiva i kožu. Razbijeni celulit se razlaže metaboličkim procesima, drugim delom se koristi za energetske potrebe organizma, celulit se nestaje, a koža zateže i podstiče se proizvodnja i obnova kolagena.

Dostupno u kozmetičkom salonu Delight!

6. Gipsane bermude

Gipsane bermude, tretman pomalo neobičnog naziva, namenjene su tretiranju celulita, otečenih nogu i stomaka, lokalizovane masnoće i neelastičnosti kože. U toku tretmana tretirano područje se osobađa viška slobodnih radikala i znojenjem se izlučuju, tako da je efekat vidljiv već nakon prvog tretmana! Takođe, podstiče se protok limfe, što dovodi takođe do oslobađanja štetnih materija koje su glavni uzrok stvaranja celulita i neravnina na koži. Ovim fenomenalnim tretmanom može se skinuti čak i ceo konefekcijski broj, a promene su vidljive već nakon prvog tretmana.

7. Elektrostimulacija

Elektrostimulacija mišića nalazi sve veću primenu u mršavljenju, otklanjanju celulita i oblikovanju tela. Ova metoda koristi električne impulse koji izazivaju kontrakcije mišića dok je osoba u ležećem položaju. Ovim tretmanom postiže se značajno smanjenje obime ali i celokupnog izgleda tela – celulit nestaje a koža se vidno zateže!

8. LPG tretman

Ako do sada niste imali prilike da se susretnete sa LPG aparatom, važno je da znate da je to medicnska mašina koja je kompjuterski programirana i u svom radu koristi princip medicinske metode - endermologije. LPG aparat radi na bazi limfne drenaže u cilju pospešivanja protoka limfe i krvi u vezivnom i potkožnom sloju i na taj način vrši razgradnju masnih naslaga i celulita. Direktno podstiče metaboličke procese koji daju fenomenalne i sigurne rezultate u lečenju celulita, podstiče metabolizam celog organizma i obezbeđuje njegovu detoksikaciju.

Napomena; Tremani nisu poređani po svojoj efikasnosti.

Još sličnih tekstova