Šišanje svećom u frizerskim salonima u celoj Srbiji

Pronašli smo 6 salona koji odgovaraju izabranim uslovima

Ukoliko vaš muče rascvetali krajevi, a ne želite da skraćujete kosu, šišanje svećom ili tzv. velaterapija je ono što vam je potrebno. Ovom popularnom metodom šišanja, odstranjuju se samo oštećeni vrhovi vlasi dok dužina vaše kose ostaje gotovo nepromenjena.

Top 10 salona u celoj Srbiji
na osnovu popularnosti i ocena na SrediMe, ažurnosti slobodnih termina i zadovoljstva klijenata

Fantastično 9.8101 utisaka

Beauty and the beast

Frizerski salon - Majke Jevrosime 35, Beograd / Stari grad, Centar, Dorćol

Velaterapija šišanje svećom - sve dužine kose 180 min
4.000 RSD
Odlično 8.618 utisaka

Baroque

Frizersko-kozmetički salon - Koče Kapetana 16, Beograd / Vračar, Čubura, Crveni krst

Šišanje svećom - duga kosa 75 min
3.500 RSD
Šišanje svećom - kratka kosa 50 min
2.500 RSD
Šišanje svećom - kosa srednje dužine 60 min
3.000 RSD
Dobro 7.81 utisaka

Frinđuva

Frizerski salon - Beogradska 35, Beograd / Vračar, Čubura, Crveni krst

Šišanje svećom - duga kosa 50 min
4.500 RSD
Šišanje svećom - kosa srednje dužine 40 min
4.000 RSD
Šišanje svećom - ekstra duga kosa 60 min
5.000 RSD

Lida Doll

Frizerski salon - Dostojevskog 5, Kruševac / Centar

Šišanje svećom - sve dužine kose 60 min
2.000 RSD
Fantastično 9.910 utisaka

Solo Per Te

Frizersko-kozmetički salon - Mileševska 38, Beograd / Vračar, Čubura, Crveni krst

Velaterapija - šišanje svećom - sve dužine kose 80 min
4.000 RSD
Fantastično 9.01 utisaka

Stoja

Frizersko-kozmetički salon - Alekse Nenadovića 10, Beograd / Vračar, Čubura, Crveni krst

Vela terapija šišanje svećom - sve dužine kose 60 min
3.000 RSD

Šišanje svećom

Može li spaljivanje vaše kose da je učini zdravijom? Kako to da do sada nikada niste čuli za šišanje svećom? Ima li štetnih posledica? Da li je to neka tačka u cirkuskoj predstavi? I kada će već jednom prestati sa svim tim novotarijama?

Šta je šišanje svećom ili velaterapija?

U  slučaju poslednjeg pitanja vas moramo razočarati. Šišanje svećom i nije nešto baš tako novo. Velaterapija ili kod nas popularno zvano šišanje svećom je zapravo tretman spaljivanja ispucalih krajeva kose. Počela je da se primenjuje sredinom šezdesetih godina prošlog veka, a svoju najveću popularnost je dostigla u Brazilu. 

Pre nekoliko godina, zahvaljujući promotivnom istupu brazilskih manekenki, ovaj tretman postaje popularan u svetu. Društvene mreže su još jednom odradile svoj deo posla i ceo svet je postao zaluđen. Naravno, kako ni Srbija ne zaostaje za trendovima, kod nas nije teško pronaći salone koje rade velaterapiju, odnosno šišanje svećom.

Iako vam može delovati kontradiktorno, iskustva svedoče da je ovo najbolji način šišanja za suvu i oštećenu kosu. Velatrapijom se vaša kosa, odnosno dlake pojedinačno otvaraju kao bi bolje primile vitaminski tretman koji sledi posle spaljivanja krajeva oštećenih četkanjem, feniranjem i hemijskim preparatima. Vaša oštećena kosa ovim tretmanom postaje nežna i glatka, a dejstvo je dugotrajno.

Kako se radi?

Prvi deo tretmana velaterapije predstavlja spaljivanje oštećenih, iskrazalih i popucalih krajeva kose, plamenom sveće. Uslovno rečeno, makaze su zamenjene plamenom sveće. Osim otklanjanja oštećenja sa krajeva vaše kose, cilj ovog prvog dela tretmana, koji traje oko dva sata, je zapravo otvaranje folikule dlake toplotom kako bi primila vitaminski tretman. 

Nakon tog prvog dela, na kosu se nanosi vitaminski tretman da bi se ta dlaka nahranila. Ovako tretirana i nahranjena kosa, prema tvrdnjama profesionalaca je zaštićena od daljeg otvaranja i cvetanja narednih 14 nedelja do šest meseci što zavisi od toga koliko je kosa bila oštećena. Posle velaterapije dovoljno je održavanje kose šamponom i regeneratorom, bez šišanja ali i skupih preparata u vidu maski i pakovanja.

Dakle, velaterapija je popularni tretman spaljivanja ispucalih krajeva plamenom sveće i njegov krajnji cilj je nega kose. Međutim, ovaj tretman ne skraćuje kosu i ujedno je regeneriše te vam omogućava da kosa ostane iste dužine, a da se u isto vreme otarasite ispucalih krajeva.

Nemojte pokušavati kod kuće!

U salonima velaterapiju, odnosno šišanje svećom izvode profesionalci koji su posebno obučeni. Kao i svaka tehnika i ova zahteva određenu praksu, a sigurno ne biste voleli da sami vežbate na svojoj kosi. Iako se u postupku koristi najobičnija sveća, važno je da znate kako da rukujete i pod kojim uglom da je držite. Najmanja greška vas može skupo koštati. Zato, šta god mislili iI šta god vam palo na pamet, nikada ovo ne pokušavajte kod kuće.

Iskustva

Taman kada ste pomislili da ste sve čuli i sve videli, pojavi se nešto novo. I koliko god da niste zainteresovani, uvek vas privuče. Iskustva stečena širom sveta samo podižu popularnost velaterapije, a na vama je da se i sami uverite.

Ako je verovati iskustvima i svedočenjima brazilskih lepotica, ali i devojka širom sveta, sve su izuzetno zadovoljne ovim tretmanom. Kao glavne prednosti korisnice ističu to što ne moraju da skraćuju kosu. Druga prednost je izuzetno lep osećaj pri dodiru tretirane kose, posle kompletnog tretmana. Takođe, kao zanimljivost navode i neobičnost same metode i osećaj posebnosti što su u prilici da to urade.

Kvalitet kose pre i posle tretmana je neuporedivo drugačiji. Kosa je posle tretmana sjajnija i zdravija, bez iskrzanih i oštećenih krajeva. Boja se lepše reflektuje i lakše ju je održavati.

Kompletan tretman šišanja svećom traje dva do tri sata i optimalno ga je ponavljati na svaka tri do četiri meseca. Nemate se čega bojati, uveliko je testiran širom sveta, a kod nas ga sprovode trenirani profesionalci. Što se cene tiče, ona varira od salona do salona. Detaljnije se informišite na našem sajtu. Ako volite nova iskustva ili jednostavno nova rešenja, velaterapija je prava stvar za vas!

Najnoviji utisci

10.0 Beauty and the beast
Malo je reci da sam odusevljena, nikako se nisam pokajala sto sam izabrala ovu metodu sisanja, kosa mi je divna i negovana. Hvala divnoj Vanji!!!☺️😘

Milena, pre 6 meseci


LookBook Slike direktno iz salona

Beauty and the beast #beograd Šišanje svećom Velaterapija šišanje svećom - sve dužine kose Š
Beauty and the beast - Velaterapija šišanje svećom - sve dužine kose Šišanje svećom (Šišanje svećom)

Termini

Pregledajte sve slike


Friziranje, <h2>Najbolji saloni za uslugu Friziranje (Šišanje svećom) u celoj Srbiji</h2>

Najbolji saloni za uslugu Friziranje (Šišanje svećom) u celoj Srbiji

Treba Vam friziranje (šišanje svećom) u celoj Srbiji i tražite najbolji ili najpovoljniji salon? Mi imamo najveći izbor izvrsnih salona koji čekaju na Vas! Za svaki budžet friziranje (šišanje svećom). Pronađite salone, uporedite cene, utiske korisnika i usluge i zakažite svoj termin za friziranje (šišanje svećom) u celoj Srbiji na najlakši način. Ako tražite najbolje cene, svakako proverite i trenutne popuste i promocije u salonima na SrediMe.
Ponuda usluga za friziranje (šišanje svećom) u celoj Srbiji na SrediMe je trenutno u rangu cena od 2.000 RSD do 5.000 RSD, sa prosečnom cenom od 3.550 RSD. Svakako, različiti saloni nude uslugu friziranje (šišanje svećom) sa raznim opcijama i nivoima usluge koji su uključeni u cenu.Šta je SrediMe?

Menjamo način na koji se otkrivaju, biraju i zakazuju tretmani u salonima lepote prelazeći na moderne onlajn i mobilne tehnologije. Zakazivanje tretmana nikad nije bilo lakše - brzo, pouzdano i precizno. Čak i ako se predomislite, možete lako otkazati tretman.

I naravno, svi tretmani su predstavljeni po cenama u salonu, odnosno po najboljim cenama koje možete naći onlajn!