Šišanje svećom u frizerskim salonima (3)

Ukoliko vaš muče rascvetali krajevi, a ne želite da skraćujete kosu, šišanje svećom ili tzv. velaterapija je ono što vam je potrebno. Ovom popularnom metodom šišanja, odstranjuju se samo oštećeni vrhovi vlasi dok dužina vaše kose ostaje gotovo nepromenjena.

Top 20 salona u celoj Srbiji
na osnovu popularnosti i ocena na SrediMe, ažurnosti slobodnih termina i zadovoljstva klijenata

Beauty Centar

Majke Jevrosime 35, Beograd | Frizerski salon
Fantastično9.8(715)
Poslednji put zakazan: upravo sada!
Velaterapija šišanje svećom+ tretman - sve dužine kose
5.500
Sve usluge...

Baroque

Koče Kapetana 16, Beograd | Frizersko-kozmetički salon
Odlično8.8(105)
Poslednji put zakazan: juče
Šišanje svećom - duga kosa
3.300
Šišanje svećom - paž
2.800
Šišanje svećom - extra duga kosa
3.500
Sve usluge...

Remake by Ivana

Solunska 38, Beograd | Frizerski salon
Fantastično9.9(40)
Poslednji put zakazan: upravo sada!
Velaterapija - šišanje svećom - kosa srednje dužine
2.400
Velaterapija - šišanje svećom - duga kosa
2.800
Velaterapija - šišanje svećom - ekstra duga kosa
3.000
Sve usluge...

Izlistajte svoj salonŠišanje svećom - Sve što treba da znate

Šišanje svećom

Može li spaljivanje vaše kose da je učini zdravijom? Kako to da do sada nikada niste čuli za šišanje svećom? Ima li štetnih posledica? Da li je to neka tačka u cirkuskoj predstavi? I kada će već jednom prestati sa svim tim novotarijama?

Šta je šišanje svećom ili velaterapija?

U  slučaju poslednjeg pitanja vas moramo razočarati. Šišanje svećom i nije nešto baš tako novo. Velaterapija ili kod nas popularno zvano šišanje svećom je zapravo tretman spaljivanja ispucalih krajeva kose. Počela je da se primenjuje sredinom šezdesetih godina prošlog veka, a svoju najveću popularnost je dostigla u Brazilu. 

Pre nekoliko godina, zahvaljujući promotivnom istupu brazilskih manekenki, ovaj tretman postaje popularan u svetu. Društvene mreže su još jednom odradile svoj deo posla i ceo svet je postao zaluđen. Naravno, kako ni Srbija ne zaostaje za trendovima, kod nas nije teško pronaći salone koje rade velaterapiju, odnosno šišanje svećom.

Iako vam može delovati kontradiktorno, iskustva svedoče da je ovo najbolji način šišanja za suvu i oštećenu kosu. Velatrapijom se vaša kosa, odnosno dlake pojedinačno otvaraju kao bi bolje primile vitaminski tretman koji sledi posle spaljivanja krajeva oštećenih četkanjem, feniranjem i hemijskim preparatima. Vaša oštećena kosa ovim tretmanom postaje nežna i glatka, a dejstvo je dugotrajno.

Kako se radi?

Prvi deo tretmana velaterapije predstavlja spaljivanje oštećenih, iskrazalih i popucalih krajeva kose, plamenom sveće. Uslovno rečeno, makaze su zamenjene plamenom sveće. Osim otklanjanja oštećenja sa krajeva vaše kose, cilj ovog prvog dela tretmana, koji traje oko dva sata, je zapravo otvaranje folikule dlake toplotom kako bi primila vitaminski tretman. 

Nakon tog prvog dela, na kosu se nanosi vitaminski tretman da bi se ta dlaka nahranila. Ovako tretirana i nahranjena kosa, prema tvrdnjama profesionalaca je zaštićena od daljeg otvaranja i cvetanja narednih 14 nedelja do šest meseci što zavisi od toga koliko je kosa bila oštećena. Posle velaterapije dovoljno je održavanje kose šamponom i regeneratorom, bez šišanja ali i skupih preparata u vidu maski i pakovanja.

Dakle, velaterapija je popularni tretman spaljivanja ispucalih krajeva plamenom sveće i njegov krajnji cilj je nega kose. Međutim, ovaj tretman ne skraćuje kosu i ujedno je regeneriše te vam omogućava da kosa ostane iste dužine, a da se u isto vreme otarasite ispucalih krajeva.

Nemojte pokušavati kod kuće!

U salonima velaterapiju, odnosno šišanje svećom izvode profesionalci koji su posebno obučeni. Kao i svaka tehnika i ova zahteva određenu praksu, a sigurno ne biste voleli da sami vežbate na svojoj kosi. Iako se u postupku koristi najobičnija sveća, važno je da znate kako da rukujete i pod kojim uglom da je držite. Najmanja greška vas može skupo koštati. Zato, šta god mislili iI šta god vam palo na pamet, nikada ovo ne pokušavajte kod kuće.

Iskustva

Taman kada ste pomislili da ste sve čuli i sve videli, pojavi se nešto novo. I koliko god da niste zainteresovani, uvek vas privuče. Iskustva stečena širom sveta samo podižu popularnost velaterapije, a na vama je da se i sami uverite.

Ako je verovati iskustvima i svedočenjima brazilskih lepotica, ali i devojka širom sveta, sve su izuzetno zadovoljne ovim tretmanom. Kao glavne prednosti korisnice ističu to što ne moraju da skraćuju kosu. Druga prednost je izuzetno lep osećaj pri dodiru tretirane kose, posle kompletnog tretmana. Takođe, kao zanimljivost navode i neobičnost same metode i osećaj posebnosti što su u prilici da to urade.

Kvalitet kose pre i posle tretmana je neuporedivo drugačiji. Kosa je posle tretmana sjajnija i zdravija, bez iskrzanih i oštećenih krajeva. Boja se lepše reflektuje i lakše ju je održavati.

Kompletan tretman šišanja svećom traje dva do tri sata i optimalno ga je ponavljati na svaka tri do četiri meseca. Nemate se čega bojati, uveliko je testiran širom sveta, a kod nas ga sprovode trenirani profesionalci. Što se cene tiče, ona varira od salona do salona. Detaljnije se informišite na našem sajtu. Ako volite nova iskustva ili jednostavno nova rešenja, velaterapija je prava stvar za vas!

Najbolji saloni za Friziranje (Šišanje svećom) u celoj Srbiji

Treba Vam friziranje (šišanje svećom) u celoj Srbiji i tražite najbolji ili najpovoljniji salon? Mi imamo najveći izbor izvrsnih salona koji čekaju na Vas! Za svaki budžet friziranje (šišanje svećom). Pronađite salone, uporedite cene, utiske korisnika i usluge i zakažite svoj termin za friziranje (šišanje svećom) u celoj Srbiji na najlakši način. Ako tražite najbolje cene, svakako proverite i trenutne popuste i promocije u salonima na SrediMe. U ovome trenutku možete birati usluge 3 dostupnih salona.

Najčešća pitanja i odgovori

  • U kojim salonima nude uslugu šišanje svećom?
    Na ovoj strani su izlistani trenutno top saloni koji nude ovu uslugu, prema ocenama korisnika i raspoloživosti termina. Za celu listu svih salona koji rade uslugu šišanje svećom u vašem gradu, prvo izaberite svoj grad i eventualno nakon toga dodatne filtere lokacije ili cene.
  • Da li mogu zakazati šišanje svećom blizu mene na SrediMe?
    SrediMe je dostupan u više gradova i nudi salone lepote u raznim delovima grada, sa fokusom na centar grada, ali imamo i salone u skoro svim delovima grada. Izaberite prvo svoj grad, a potom u filterima možete detaljnije naći oblasti u blizini Vas koji nude uslugu šišanje svećom. Ukoliko vam je lokacija najvažniji faktor, nakon izbora grada izaberite prikaz salona na mapi.
  • Kako da pronađem najbolji salon za uslugu šišanje svećom u blizini?
    SrediMe se fokusira na rad sa najboljim salonima, a svaki salon ima svoje specijalnosti. Skoro da nema salona koji je najbolji u svemu, a još da je i najbliži vašoj lokaciji. Zato je najbolje izabrati prvo vaš grad na SrediMe, potom konkretnu uslugu lepote koju želite da obavite, npr. šišanje svećom, a potom ćete dobiti salone koji su rangirani po ocenama izvođenja tog tipa usluga, kao i prema zadovoljstvu klijenata, cenama, pouzdanosti i naravno raspoloživosti slobodnih termina.
  • Koliko košta usluga šišanje svećom u salonima?
    Kod usluga lepote i zdravlja, cena ne bi trebala da bude prvi parametar koji gledate kada birate salon, jer cena može značajno da varira u zavisnosti od kvaliteta preparata, aparature, iskustva zaposlenih, trajanja procedure, ali i lokacije salona. Prosečna cena za uslugu šišanje svećom u svim salonima na SrediMe je trenutno 3.328,57 RSD, idući od najniže cene od 2.400 RSD, pa sve do 5.500 RSD. Ukoliko imate neki budžet u koji morate da se uklopite, možete koristiti filter cena nakon što izaberete svoj grad.
  • Gde mogu da vidim salone sa popustom za uslugu šišanje svećom u mom gradu?
    Svi saloni trenutno daju popuste za cenu usluge šišanje svećom u vašem gradu se mogu pronaći tako da izaberete svoj grad, a potom u fiterima na vrhu ekrana izaberete opciju "Samo sa popustom" i dobićete listu salona koji trenutno nude šišanje svećom sa popustom i iznos popusta.
  • Kako da nađem slobodne termine za uslugu šišanje svećom u nekom salonu?
    SrediMe je direktno povezan sa kalendarima salona lepote, tako da prikazuje slobodne termine onako kako ih saloni imaju. Kada izaberete salon lepote i željene usluge (možete izabrati jednu ili više usluga odjednom), dobićete sve slobodne termine salona, a Vi možete izabrati onaj koji Vam najviše odgovara
  • Gde da nađem broj telefona salona?
    SrediMe je online platforma za direktno zakazivanje u kalendarima salona, tako da nema potrebe da telefonirate salone i čekate na odgovor. Umesto čekanja na liniji i snalaženja sa na brzinu pročitanim slobodnim terminima, nudimo vam brz i jasan pregled slobodnih termina i cena u salonima koje možete na miru odabrati prema svojim drugim obavezama i zakazati direktno na sajtu u par klikova, čak i van radnog vremena salona.
Sadržaj Vodiča je informativne prirode i ne predstavlja zdravstveni savet niti preporuku. Pre obavljanja bilo kog tretmana koji je ovde opisan, molimo Vas da se posavetujete sa stručnjakom kod koga zakažete termin ili ga posetite.

Najnoviji utisci

10.0 Beauty Centar
Malo je reci da sam odusevljena, nikako se nisam pokajala sto sam izabrala ovu metodu sisanja, kosa mi je divna i negovana. Hvala divnoj Vanji!!!☺️😘

Milena, pre 3 godine

Vidi sve

LookBook Slike direktno iz salona