7 najefektnijih svečanih frizura za maturu

Matursko veče je jedno od najlepših i najvažnijih događaja u životu svake devojke koji bi trebalo obeležiti besprekornom šminkom, a obavezna je, naravno, i svečana frizura!

7 najefektnijih svečanih frizura za maturu

Postoje frizure koje već godinama ne izlaze iz mode, kao i one koje su se nedavno našle u samoj žiži interesovanja zahvaljujući društvenim mrežama i poznatim damama koje su ih promovisale na crvenom tepihu.

Predstavljamo vam samo neke od trenutno najpopularnijih svečanih frizura i nadamo se da ćeš upravo ovde pronaći inspiraciju:

Holivudska frizura

Ova elegantna frizura omiljeni je izbor mnogih poznatih dama. Kosa je prebačena na jednu stranu, krajevi su uvijeni figarom. Kako biste bile sigurne da će svaka dlaka ostati na svom mestu, ali i dodatno ukrasili svoju kosu, možete staviti i neku šnalicu ili ukosnicu. Kod ove frizure je jako bitna forma, te vam savetujemo da zakažete svoj termin za svečanu frizuru kod profesionalnog frizera.

pinterest

Elegantni konjski rep

Ova frizura je idealna ukoliko želite da vam lice bude u prvom planu, ali i da izgledate veoma elegantno. Važi za jednu od najpraktičnijih i najjednostavnijih frizura, ali je uprkos tome vrlo glamurozna i efektna. Možete je ukrasiti različitim detaljima, poput specijalnih metalnih prstenova ili ukosnicama sa svetlucavim detaljima, a ako želite, krajeve svoje kose možete uviti figarom.

pinterest

Svečani paž

Ako je vaša kosa ošišana na paž i mislite da nemate mnogo izbora kada je svečana frizura u pitanju – varate se! Vaš paž će zablistati ukoliko svoju kosu uvijete u lokne ili talase, a uvek možete dodati i neki interesantan detalj poput rajfa, ukosnica i šnalica. Ukoliko vam se dopadnu lokne u kosi, posle mature ih možete učiniti trajnim uz pomoć minival tretmana!

pinterest

Ravna kosa

Ako niste veliki ljubitelj složenih frizura i preferirate klasičan izgled, ravna svilenkasta kosa je pravi izbor za vas. Sa ovom frizurom nema greške, a osim što je vrlo praktična, istaći će vaše lice na najbolji način. Ukoliko je Vaša kosa oštećena i lako i brzo gubi oblik i počinje da se uvija, preporučujemo vam da nekoliko dana pre mature obavite keratinski tretman za ispavljanje kose, koji će vašoj kosi podariti neverovatan sjaj i učiniti je savršeno ravnom najmanje 4 meseca.

pinterest

Pletenica

Ova frizura nikada ne izlazi iz mode, a sve je češće možemo videti i na crvenom tepihu. Ženstvena i romantična, ova frizura će učiniti da izgledate poput vile, naročito ako je dodatno ukrasite i istaknete zanimljivim detaljima. Pletenica odlično izgleda na kosi koja je nijansirana ombre, sombre i balayage tehnikom.
pinterest

Punđa

Punđa je jedna od omiljenih frizura na različitim svečanostima. Punđa može biti visoka, niska, može biti strogo „zalizana“ ili takozvana „messy“ tj. neuredna punđa, možete je obogatiti pletenicama, uvojcima i najrazličitijim ukrasima. Ideja je bezbroj!

Još sličnih tekstova