Izmamite uzdahe: Top tretmani za buduće maturantkinje

Nakon bezbroj sati provedenih u tržnim centrima, buticima, krojačkim radnjama i prodavnicama cipela i torbica, došlo je vreme da razmisliš o tretmanima koji će učiniti da zablistaš na svojoj maturi!

Izmamite uzdahe: Top tretmani za buduće maturantkinje

Predlažemo ti neke od najboljih tretmana koji će ti obezbediti blistav ten, bujnu kosu i mističan pogled koji obara s nogu!

Svilene trepavice

Lepljenje veštačkih trepavica može biti prava gnjavaža, a brojni slojevi maskare mogu učiniti da tvoje trepavice izgledaju slepljeno i neugledno, a tu je uvek i rizik od razmazivanja i razlivanja (ipak je matursko veče jedan vrlo emotivan događaj). Srećom, postoji jedno jednostavno rešenje, a to je – nadogradnja trepavica svilenim nitima! Postoji više različitih tehnika nadogradnje svilenih trepavica. Osnovna tehnika nadogradnje predstavlja takozvana "1 na 1" metoda, prilikom koje se na svaku tvoju trepavicu lepi po jedna svilena. Među ostalim tehnikama nalaze se i "ruski volumen", 2D metoda (dve svilene trepavice na jednu prirodnu), 3D, 4D i 6D.

Pre samog tretmana sa lica moraš ukloniti svu šminku , a zatim "odmastiti" lice pranjem sapunom. Nakon toga, kozmetičar će ispod tvojih očiju postaviti papirne šablonei početi sa lepljenjem svilenih niti. Poželjno je da tokom celog procesa nadogradnje oči držiš zatvorenim, jer ih isparenja od lepka mogu izritirati.

Trepavice nadograđene ovom metodom mogu na tvojim kapcima trajati od 2 do 4 nedelje, nakon čega je potrebno da obaviš korekciju.

Airbrush potamnjivanje tela

Složićeš se da svaki komad odeće mnogo bolje stoji na preplanulom telu! Maj je mesec i nismo imali baš mnogo sunčanih dana, a solarijum svakako nije preporučljivo rešenje za postizanje bronzanog tena. Tu na scenu stupa airbrush potamnjivanja kože, kojom se se lako i brzo dobija savršeno preplanuo ten. Jedan od razloga zašto je ova metoda postala popularna u svetu, jeste to je apsolutno neškodljiva.

Preparat, koji se u svrhu postizanja tamnijeg tena nanosi na kožu sadrži prirodne netoksične supstance dobijene najčešće iz šećerne trske. Kompletan proizvod ne sadrži alkohol, mineralna ulja ni parabene, ne izaziva alergije i dermatološki je testiran. Nanošenje boje i sušenje traju oko 10 minuta. Odmah po nanošenju videćeš boju, ali tu je i sloj koji se spira prilikom prvog tuširanja. Ispod tog sloja tvoj pigment počinje da se razvija stvarajući taman ten i taj proces traje i narednih 3 do 5 sati. Pun efekat tretmana videćeš u naredna 3 do 4 dana nakon kojih boja počinje da bledi ali je i dalje postojana narednih 7 dana.

Nadogradnja noktiju i nail art

Kompletan maturantski look je nezamisliv bez dugih noktiju u nekoj zanimljivoj i modernoj boji, a ukoliko nisi zadovoljna trenutnom dužinom svojih noktiju, pravo je vreme nadogradnju

Nadogradnja noktiju tipsama je idealna metoda nadogradnje za sve osobe koje imaju nokte sklone pucanju i listanju, kao i noktima koji su oštećeni grickanjem. Na početku tretmana, manikir dama će tvoju nokatnu ploču pripremiti turpijanjem, a zatim pristupiti lepljenju plastičnih tipsi uz pomoć lepka specijalne formulacije. Zatim, preko noktiju se nanosi gel koji se učvršćuje i suši pod UV lampom. Nokti nadograđeni na ovaj način izgledaju vrlo prirodno i moguće ih je lakirati i ukrašavati po ličnom ukusu u želji.

Izlivanje notkiju je takođe vrlo popularna metoda nadogradnje - tretman se započinje nežnim turpijanjem kako bi se nokatna ploča pripremila za nanošenje gela. Ispod nokta se zatim postavlja šablon koji služi kao kalup. Nokti se izlivaju jedan po jedan, kako ne bi došlo do razlivanja gela. Nanet gel se suži ispod UV lampe. Nakon zavšetka ove faze, pristupa se oblikovanju noktiju uz pomoć turpije.

Ukrašavanje noktiju ili tzv. nail art je idelan način da svoje duge nokte dodatno istakneš uz pomoć štrasa, perli ili cirkona.

Nadogradnja kose

Bilo da želiš da svoju kosu uviješ feniranjem i stilizovanjem uz pomoć figara, oblikuješ je u neku svečanu frizuru ili vežeš u elegantni visoki konjski rep, složićeš se da svaka frizura bolje izgleda na dugoj i bujnoj kosi. Ako čezneš za dugom i gustom "grivom", predlažemo ti da već danas zakažeš svoje termin za nadogradnju kose. Postoji više tehnika nadogradnje kose, a među najpopularnijim su keratinska nadogradnja, mikro-ringovi i čvorovanje.

Kod nadogradnje kose keratinom koriste se specijalne keratinske pločice koje se pomoću aparata otapaju, i tako se lepe za kosu. Kosa nadograđena ovom metodom izgleda vrlo prirodno, a korekcija se vrši svaka tri meseca, tako što se keratinski "spojevi" otapaju, a nadograđeni pramenovi se ponovo lepe bliže temenu.

Čvorovanje ili brazilska nadogradnja kose obavlja se uz pomoć specijalnog elastičnog konca kojim se pramenovi vezuju za vašu prirodnu kosu. Korekcija je vrlo jednostavna – konac se jednostavno odveže! Kod ove metode nadogradnje kose ne postoji apsolutno nikakva opasnost od oštećenja tvoje prirodne kose, te je mnogi smatraju najboljom.

Kod nadogradnje mikro-ringovima nema lepljenja, ni upotrebe elastičnog konca, a ukoliko ti nadograđeni pramen ispadne, uvek može da se vrati i prednost je što uvek možete da koristite iste pramenove. Kada skineš pramenove,  frizer jednostavno ponovo stavi iste čime sledeći put smanjuješ cenu procedure.

Higijenski tretman lica

Kako bi šminka na tvom licu izgledala besprekorno i "održala" se tokom cele večeri, neophodno je da prethodno pripremiš svoje kožu lica. Postoji bezbroj različitih tretmana lica, ali se mladim devojkama najčešće preporučuju tretmani osnovne nege tj. higijenski tretmani lica.

Tretman podrazumeva nežni piling kojim se sa površine kože uklanjaju izumrle ćelije kože, nakon čega sledi relaksirajuća masaža lica, vrata i dekoltea čime se poboljšava mikrocirkulacija i absorpcija preparata za negu. Sledi biljno pakovanje i termo maska i ekstrakcija komedona (mitisera), dezinfekcija lica i negujući preparati odabrani u skladi sa potrebama tvoje kože. Rezultat ovog tretmana je čista koža koja jednostavno "sija".

Još sličnih tekstova