Keratinski tretman – spas za oštećenu kosu

Keratinski tretman kose, poznat i pod nazivom „brazilsko feniranje“ i „keratinsko ispavljanje kose“, je već nekoliko godina jedna od najpopularnijih tretmana za negu i trajno ispavljanje kose

Keratinski tretman – spas za oštećenu kosu
Ovaj revolucionarni tretman predstavlja pravi spas za suvu, oštećenu i neposlušnu kosu budući da joj vraća sjaj i vitalnost, i što je najvažnije - pruža dugotrajne efekte.

Šta je keratin?

Strukturu kose čini kombinacija kompleksnih proteina, keratina (90%) i vode (5-10%). Keratin je vlaknasti protein koji kosi daje čvrstinu i otpornost, a zahvaljujući njemu kosa može biti otporna na uticaj spoljašnjih faktora kao što je tretiranje preparatima za blajhanje i farbanje kose, izlaganje visokim temperatura i sunčevim zracima, hladnom zimskom vazduhu itd. Međutim, stalna izloženost štetnim spoljnim faktorima nakon nekog vremena može oštetiti duge lance keratina, čineći da vaša kosa izgubi vlažnost i elastičnost usled čega postaje suva, krta i izgleda beživotno.

 

A photo posted by Avalon Salons (@avalonsalons) on

Kako izgleda keratinski tretman kose?

Keratinski tretman može trajati između sat i po i tri sata, zavisno od dužine i gustine Vaše kose. Na početku tretmana kosa se pere i delimično suši, a zatim se na kosu nanosi keratinski preparat. Sledi feniranje kose, a zatim i peglanje presom koje omogućava preparatu da prodre dublje u dlaku.

Koji su očekivani efekti keratinskog tretmana kose?

Rezultat keratinskog tretmana je vidno regenerisana, blistava i ravnija kosa. Zahvaljujući ovom tretmanu, nećete gubiti vreme na feniranje i peglanje kose, budući da će ona postati savršeno glatka i sjajna. Posebna prednost ovog tretmana je u tome što je pogodan za sve tipove kose, ali je važno naglasiti da su njegovi efekti najprimetniji na oštećenoj i hemijski tretiranoj kosi. Ukoliko je vaša kosa vrlo oštećena farbanjam, blajhanjem ili korišćenjem aparata kao što su pegla za kosu i figaro, savetuje se serija od tri tretmana u razmacima od 3 do 6 meseci.

Koliko često treba ponavljati keratinski tretman?

Efekti ovog tretmana na kosi su vidljivi od 3 do 6 meseci, ali se uz pravilnu negu efekti mogu produžiti i do 9 meseca, nakon čega bi tretman trebalo ponoviti.

Kako negovati kosu posle tretmana?

Za pranje kose nakon keratinskog tretmana preporučuje se korišćenje šampona koji ne sadrže sulfate, kako bi se keratin duže zadržao u kosi i na taj način produžilo trajanje pozitivnih efekata. Pored sulfata, na efekte keratinskog tretmana negativno deluju hlor i slana voda, te bi bilo dobro da izbegavate kvašenje kose prilikom boravka na bazenu ili moru.

Ako želite da svojoj kosi povratite stari sjaj, ali i da je učinite glatkom poput svile, rezervišite svoj termin u nekom od najboljih salona u Beogradu.

Još sličnih tekstova