#covid19: Kada počinju da rade saloni lepote i frizerski saloni?

U igri su dva datuma, 27.4. i 4.5. i to ako ne bude pogoršanja epidemiološkog stanja...

#covid19: Kada počinju da rade saloni lepote i frizerski saloni?

Kao što svi sigurno već dobro znate, frizerski saloni, kozmetički saloni i svi drugi saloni lepote trenutno ne rade. Na sednici Vlade Republike Srbije od 1.4.2020. povodom mera zaštite od širenja korona virusa, doneta je odluka o privremenoj zabrani rada delatnostima koje podrazumevaju bliski kontakt, među kojima su i usluge salona lepote, frizerskih i kozmetičkih salona.

Neki od salona lepote su već i pre te odluke privremeno zaustavili rad zbog smanjenog obima posla, a u nekim gradovima kao što je Niš na snazi je već bila odluka o zabrani rada.

Sada, tri nedelje posle, svi se pitamo kada će početi da rade saloni? To se pitaju i korisnici salona lepote, ali i radnici i vlasnici.

Odgovor je da i dalje nije siguran datum od kada će saloni ponovo moći da se otvore i da krenu da rade. Naime, kako je B92 javio 18.4.2020. prenoseći reči predsednika Srbije, očekivani datum je 27. april:

... Druge radnje biće otvorene od 27. aprila ako imaju manje od 300 kvadrata. Tu se radi o frizerskim salonima i salonima lepote, teretanama, ali će za njih morati da bude obezbeđena posebna zaštita.

Budući da skoro svi saloni lepote imaju manje od 300 m2, za očekivati je da ovaj datum važi.

Međutim, kako RTS prenosi reči predsednika, pominje se drugi datum, 4. maj,  koji je jednu nedelju posle:

Očekuje da će druge radnje do 300 metara kvadratnih, biti otvorene 27. aprila, osim onih u tržnim centrima, ukoliko situacija u vezi sa koronavirusom bude dobra. "Ako krene lošije, povući ćemo mere", rekao je Vučić. Kako kaže, ideja je da frizerski saloni, saloni lepote, teretane, budu otvoreni od 4. maja.

Izgleda da tačan datum još uvek nije siguran, ali čim budemo imali nove informacije iz zvaničnih izvora, objavićemo ih ovde. Za sada, SrediMe je otvorio termine nakon 4. maja za zakazivanje, a nastavljamo da pratimo situaciju...

Još sličnih tekstova