Svečane frizure - konjski rep

Ako ste se odlučili za jednostavniju odevnu kombinaciju, potrebna Vam je efektna svečana frizura! Različite varijante konjskog repa učiniće da zablistate na proslavi, a ova frizura istaći će sjaj Vaše kose i dati vam osvežavjući i mladalački izgled.

Svečane frizure - konjski rep
Potrebna Vam je efektna svečana frizura
Naročito praktična, budući da Vam kosa neće predstavljati smetnju, ova frizura biće Vaš saveznik ako odlučite da zaplešete.

Obmotani rep

Popularna varijanta konjskog repa koja zaklanja gumicu daje ovoj frizuri upečatlijv i elegantan izgled. Jedan pramen izdvojen je iz ostatka kose i obmotan oko gumice kojom je kosa vezana što je čini nevidljivom. Ukoliko imate ravnu kosu ili je pak tako fenirate, ova frizura će Više doći do izražaja. Međutim, ovakav stil konjskog repa podjednako lepo može izgledati i ako Vam je kosa talasasta.

Konjski rep sa loknama

Vezan na potiljku i uvijen u talase ili krupne lokne, ovako stilizovan rep daće Vašoj kosi bujan i raskošan izgled. Razdeljak možete nositi na jednoj strani, sa prednjim delom uredno začešljanim. Vezanog visoko ili nisko, u varijanti gde razdeljak čak i ne mora da bude vidljiv, konjski rep će izgledati bujno i zanosno ako se odlučite da ga blago natapirate. Frizura je na prvi pogled jednostavna, ali će vašoj kosi dati šik i glamurozan izgled.

Lažni konjski rep

Ako ste pomislili na veštački umetak- grešite! U pitanju nije klasičan konjski rep, gde je kosa vezana gumicom, već varijanta u kojoj je kosa podignuta i pričvršćena ukosnicama ili češljevima i izgleda kao rep, iako to ustvari nije. Tešku, gustu i ravnu kosu malo je teže ovako stilizovati, ali uz dobrog frizera ništa nije nemoguće! Ako imate talasatu i bujnu kosu ovo je frizura koja će raskoš Vaše kose prikazati u punom sjaju.

Kombinovan sa pletenicom

Pletenica kao jedinstveni simbol ženstvenosti u kombinaciji sa konjskim repom učiniće da svi pogledi budu uprti baš u Vas! Šiške i prednji deo kose možete nositi upletene u riblju kost ili drugi stil pletenice, pri samom čelu ili uz glavu. Ostatak kose možete nositi vezanom u niski ili podignuti rep. Ako pak imate tanku kosu, konjski rep možete nositi blago uvijen u lokne da biste izbegli efekat slepljenosti.

Još sličnih tekstova