Alternativna medicina u salonima lepote (5)

Sigurno ste čuli za termin alterntivna medicina, ali možda niste baš potpuno sigurni na koju medicinu se on odnosi. Aromaterapija, sauna, refleksologija, energetska terapija, kiropraktika… Verovatno ste neke tretmane i sami koristili i ne znajući da oni spadaju u domen alternativne medicine.

Top 20 salona u celoj Srbiji
na osnovu popularnosti i ocena na SrediMe, ažurnosti slobodnih termina i zadovoljstva klijenata

Laser centar Triniti Beograd

Hilandarska 15, Beograd
Fantastično9.0(59)
Poslednji put zakazan: pre 12 sati
Kvantna analiza
890
Sve usluge...

Laser centar Triniti Novi Sad

Kralja Aleksandra 12, Novi Sad
Fantastično9.5(69)
Poslednji put zakazan: pre 7 sati
Kvantna analiza
890
Sve usluge...

Gradska banja

Dostojevskog 34, Kruševac | Wellness i spa centar
Fantastično10.0(25)
Poslednji put zakazan: pre 7 sati
Terapija - Relax Well Pod Deluxe
2.500
Relax Well Pod Deluxe - terapija detoksikacije / imuniteta / meditacije / protiv bolova
2.500
Terapija - Spa Okeana kapsula + masaža
3.000
Sve usluge...

Crystalcare

Nehruova 51A, TC Kula, 1. sprat, lokal 100, Beograd | Studio za masažu
Kombinacija tretmana na Pro Kristal masažnoj podlozi
700
Sve usluge...

Tina S 021

Bulevar oslobođenja 20, sprat 4, stan 16, Novi Sad | Kozmetički salon
Fantastično9.4(16)
Kvantni tretman - 60 min
1.500
Kvantni tretman - 90 min
2.000
Kvantna analiza
4.000
Sve usluge...


Alternativna medicina - Sve što treba da znate

Ukratko rečeno, alternativna medicina podrazumeva medicinske tretmane za lečenje i terapiju, koji se ne koriste u okviru prakse tradicionalne medicine. Neki ljudi još koriste i termine integrativna ili komplementarna medicina, upravo iz razloga što se njene metode često koriste uporedo sa metodama tradicionalne medicine.

Prema nekim istarživanjama smatra se da oko 40% odraslih koristi bar neku od alternativnih medicinskih metoda, a nešto je manji procenat onih koji koriste više njih.

Tradicija sa istoka

Velika popularnost tradicionalnih istočnjačkih metoda lečenja je svima poznata. One se danas koriste komplementarno sa tradicionalnom medicinom širom sveta, a za neke od njih ste sigurno već čuli.

Akupunktura je tradicionlna kineska medicinska metoda u kojoj se koriste igle za stimulaciju specifičnih tačaka na telu. Terapeut koristi veoma tanke strilne igle kojima probada vašu kožu na unapred određenim mestima. Cilj terapije je podsticanje prirodnih telesnih sposobnosti za izlečenje i podizanje imunog sistema. Kako su brojne studije pokazale, akupunktura je odlična za terapiju bolava u vratu ili leđima, mučninu, anksioznost, depresiju, nesanicu, neplodnost…

Refleksologija je veoma omiljena na svim kontinenetima i sa rastom popularnosti alternativnih metoda lečenja i davanja na značaju prevenciji, njen doprinos se sve više ističe. Najčešće se primenjuje kao paralelna terapija kod stanja kao što su anksioznost, astma, rak, kardiovaskularne bolesti, dijabetes, glavobolje, problemi sa bubrezima, PMS, sinusi...

U samoj osnovi refleksologija je primena tehnike uspostavljanja odgovarajućeg pritiska na određene tačke i oblasti stopala, šaka i ušiju.Terapeuti i masažeri koji se bave refleksologijom veruju da refleksne tačke imaju veze sa različitim organima u telu i da pritiskom na njih povoljno utiču na poboljšanje zdravstvenog stanja i bolje funkcionisanje tela u celini.

Akupresura je još jedna od mnogih brojnih azijskih telesnih terapija, koja korene vuče iz drevne traditicionalne kineske medicine.Terapeuti akupresure koriste svoje prste, dlanove, laktove i stopala, ili specijalne uređaje kako bi ostvarili pritisak na akutačke, odnosno telesne meridijane. Ponekad terapija akupresurom uključuje i istezanje ili akupresurnu masažu, kao i druge srodne metode.

Cilj akupresure je isti kao i kod svih drugih azijskih telesnih terapija - da se povrati balans tela i organizma, da se obezbedi nesmetan i pravilan protok energije kroz kanale i da se reguliše odnos suprostavljenih sila, jin kao negativne energije i jang kao pozitivne.

Stare istočne civilizacije su veoma davno otkrile isceliteljsku moć pritiska ruku na mišićno tkivo. U kombinaciji sa lekovitim biljem oni su različite vrste masaža primenjivali ne samo u svrhu opuštanja, već i kao tretman za lečenje raznih bolesti.

Danas se širom sveta još uvek primenjuju masaže koje su nastale i pre nekoliko hiljada godina.

Za telo i dušu

Aromaterapija je fantastična metoda alternativne medicine koja se služi esencijalnim uljima dobijenim iz različitih biljaka koja se potom koriste za aromatičnu inhalaciju kao terapija za mnoga zdravstvena stanja. Najčešće se preporučuje za dobro raspoloženje i poboljšanje kognitivnih sposobnosti. Zdravstvene benefiti aromaterapije podrazumevaju redukovanje anksioznosti, ublažavanje simptoma depresije, podizanje energije, ubrzavanje isceliteljskih procesa u organizmu,  ublažavanje glavobolje i nesanice, podsticanje imuniteta, redukovanje bolnih stanja, poboljšanje cirkulacije i varenja.

Dobrobiti saune su svima danas poznate, mnogi je imaju čak i u svojim luksuznim domovima. Njene blagodeti su sada veoma dostupne širom sveta gotovo u svakom spa centru ili estetskoj poliklinici. Ukoliko do sada niste imali prilike da uživate u ovom nesvakidašnjem i pomalo neobičnom iskustvu, vreme je da probate. Kako istraživanja pokazuju, samo nekoliko minuta u sauni je dovoljno kako bi pokrenuli niz regenerišućih procesa u vašem organizmu. Sauna podstiče regeneraciju kože, ubrzava metabolizam, poboljšava cirkulaciju. Boravak u sauni podstiče i lučenje endorfina, hormona koji je u našem organizmu zadužen za osećaj zadovoljstva i dobrog raspoloženja.

Ako ste već odlučili koji je tretman alternativne medicine idealan za vas, možete zakazati odmah na sredime.rs. Pogledajte ponudu, cene i popuste i obezbedite svoj termin već danas!

Najbolji saloni za Wellness (Alternativna medicina) u celoj Srbiji

Treba Vam wellness (alternativna medicina) u celoj Srbiji i tražite najbolji ili najpovoljniji salon? Mi imamo najveći izbor izvrsnih salona koji čekaju na Vas! Za svaki budžet wellness (alternativna medicina). Pronađite salone, uporedite cene, utiske korisnika i usluge i zakažite svoj termin za wellness (alternativna medicina) u celoj Srbiji na najlakši način. Ako tražite najbolje cene, svakako proverite i trenutne popuste i promocije u salonima na SrediMe.

Najčešća pitanja i odgovori

 • Koji sve nudi uslugu alternativna medicina?
  Na ovoj strani su izlistani trenutno top saloni koji nude ovu uslugu, prema ocenama korisnika i raspoloživosti termina. Za celu listu svih salona koji rade uslugu alternativna medicina u vašem gradu, prvo izaberite svoj grad i eventualno nakon toga dodatne filtere lokacije ili cene.
 • Da li mogu zakazati alternativna medicina blizu mene na SrediMe?
  SrediMe je dostupan u više gradova i nudi salone lepote u raznim delovima grada, sa fokusom na centar grada, ali imamo i salone u skoro svim delovima grada. Izaberite prvo svoj grad, a potom u filterima možete detaljnije naći oblasti u blizini Vas koji nude uslugu alternativna medicina. Ukoliko vam je lokacija najvažniji faktor, nakon izbora grada izaberite prikaz salona na mapi.
 • Kako da pronađem najbolji salon za uslugu alternativna medicina u blizini?
  SrediMe se fokusira na rad sa najboljim salonima, a svaki salon ima svoje specijalnosti. Skoro da nema salona koji je najbolji u svemu, a još da je i najbliži vašoj lokaciji. Zato je najbolje izabrati prvo vaš grad na SrediMe, potom konkretnu uslugu lepote koju želite da obavite, npr. alternativna medicina, a potom ćete dobiti salone koji su rangirani po ocenama izvođenja tog tipa usluga, kao i prema zadovoljstvu klijenata, cenama, pouzdanosti i naravno raspoloživosti slobodnih termina.
 • Koliko košta usluga alternativna medicina u salonima?
  Kod usluga lepote i zdravlja, cena ne bi trebala da bude prvi parametar koji gledate kada birate salon, jer cena može značajno da varira u zavisnosti od kvaliteta preparata, aparature, iskustva zaposlenih, trajanja procedure, ali i lokacije salona. Prosečna cena za uslugu alternativna medicina u svim salonima na SrediMe je trenutno 1.997,78 RSD, idući od najniže cene od 700 RSD, pa sve do 4.000 RSD. Ukoliko imate neki budžet u koji morate da se uklopite, možete koristiti filter cena nakon što izaberete svoj grad.
 • Gde mogu da vidim salone sa popustom za uslugu alternativna medicina u mom gradu?
  Svi saloni trenutno daju popuste za cenu usluge alternativna medicina u vašem gradu se mogu pronaći tako da izaberete svoj grad, a potom u fiterima na vrhu ekrana izaberete opciju "Samo sa popustom" i dobićete listu salona koji trenutno nude alternativna medicina sa popustom i iznos popusta.
 • Kako da nađem slobodne termine za uslugu alternativna medicina u nekom salonu?
  SrediMe je direktno povezan sa kalendarima salona lepote, tako da prikazuje slobodne termine onako kako ih saloni imaju. Kada izaberete salon lepote i željene usluge (možete izabrati jednu ili više usluga odjednom), dobićete sve slobodne termine salona, a Vi možete izabrati onaj koji Vam najviše odgovara
 • Gde da nađem broj telefona salona?
  SrediMe je online platforma za direktno zakazivanje u kalendarima salona, tako da nema potrebe da telefonirate salone i čekate na odgovor. Umesto čekanja na liniji i snalaženja sa na brzinu pročitanim slobodnim terminima, nudimo vam brz i jasan pregled slobodnih termina i cena u salonima koje možete na miru odabrati prema svojim drugim obavezama i zakazati direktno na sajtu u par klikova, čak i van radnog vremena salona.
Sadržaj Vodiča je informativne prirode i ne predstavlja zdravstveni savet niti preporuku. Pre obavljanja bilo kog tretmana koji je ovde opisan, molimo Vas da se posavetujete sa stručnjakom kod koga zakažete termin ili ga posetite.

Najnoviji utisci

10.0 Laser centar Triniti Novi Sad
Odlican

Jadranka, pre 7 meseci

10.0 Laser centar Triniti Beograd
Odlicna ponuda! Hvala!!!

Tatjana, pre 1 godinu

LookBook Slike direktno iz salona

Tina S 021 pre 4 meseca
Tina S 021 #novisad Alternativna medicina Kvantna analiza kvantna analiza
Kvantna analiza kvantna analiza | Alternativna medicina
Gradska banja pre 1 godinu
Gradska banja #krusevac Alternativna medicina Terapija u kiseoničnoj kapsuli + masaža vrata i leđ
Terapija u kiseoničnoj kapsuli + masaža vrata i leđa Kiseonicna kapsula revitalizuje i regenerise celo telo. Ubrzava metabolizam, pospešuje zarastanje rana, pomaže kod depresije, nesanice, astme, bolova u kosti... | Alternativna medicina
Gradska banja pre 1 godinu
Gradska banja #krusevac Alternativna medicina Terapija u kiseoničnoj kapsuli + masaža vrata i leđ
Terapija u kiseoničnoj kapsuli + masaža vrata i leđa Kiseonicna kapsula revitalizuje i regenerise celo telo. Ubrzava metabolizam, pospešuje zarastanje rana, pomaže kod depresije, nesanice, astme, bolova u kosti... | Alternativna medicina
Gradska banja pre 1 godinu
Gradska banja #krusevac Alternativna medicina Terapija u kiseoničnoj kapsuli + masaža vrata i leđ
Terapija u kiseoničnoj kapsuli + masaža vrata i leđa Kiseonicna kapsula revitalizuje i regenerise celo telo. Ubrzava metabolizam, pospešuje zarastanje rana, pomaže kod depresije, nesanice, astme, bolova u kosti... | Alternativna medicina
Gradska banja pre 1 godinu
Gradska banja #krusevac Alternativna medicina Terapija u kiseoničnoj kapsuli + masaža vrata i leđ
Terapija u kiseoničnoj kapsuli + masaža vrata i leđa Kiseonicna kapsula revitalizuje i regenerise celo telo. Ubrzava metabolizam, pospešuje zarastanje rana, pomaže kod depresije, nesanice, astme, bolova u kosti... | Alternativna medicina

Pregledajte sve slike