Alternativna medicina u salonima lepote u celoj Srbiji

Pronašli smo 5 salona koji odgovaraju izabranim uslovima

Sigurno ste čuli za termin alterntivna medicina, ali možda niste baš potpuno sigurni na koju medicinu se on odnosi. Aromaterapija, sauna, refleksologija, energetska terapija, kiropraktika… Verovatno ste neke tretmane i sami koristili i ne znajući da oni spadaju u domen alternativne medicine.

Top 10 salona u celoj Srbiji
na osnovu popularnosti i ocena na SrediMe, ažurnosti slobodnih termina i zadovoljstva klijenata

Odlično 8.810 utisaka

Laser centar Triniti Beograd

Hilandarska 15, Beograd / Stari grad, Centar, Dorćol

Kvantna analiza 20 min
690 RSD
Fantastično 9.88 utisaka

Laser centar Triniti Novi Sad

Kralja Aleksandra 12, Novi Sad / Centar - Stari grad

Kvantna analiza 20 min
690 RSD
Fantastično 9.81 utisaka

Maximus 1

Kozmetički salon - Kneza Višeslava 63, lokal 34, Beograd / Vidikovac, Petlovo brdo, Labudovo brdo

Kvantna analiza 50 min
5.000 RSD
Fantastično 10.02 utisaka

Holistički centar Nactive bellezza

Šajkaška 21/5, Beograd / Stari grad, Centar, Dorćol

Kvantna analiza 60 min
2.500 RSD
Fantastično 9.89 utisaka

Relax club

Studio za masažu - Bulevar Zorana Đinđića 73, lokal 6, Beograd / Novi Beograd Arena

Stop bol - 60 minuta 60 min
3.000 RSD
Stop bol - 90 minuta 90 min
4.000 RSD

Alternativna medicina

Ukratko rečeno, alternativna medicina podrazumeva medicinske tretmane za lečenje i terapiju, koji se ne koriste u okviru prakse tradicionalne medicine. Neki ljudi još koriste i termine integrativna ili komplementarna medicina, upravo iz razloga što se njene metode često koriste uporedo sa metodama tradicionalne medicine.

Prema nekim istarživanjama smatra se da oko 40% odraslih koristi bar neku od alternativnih medicinskih metoda, a nešto je manji procenat onih koji koriste više njih.

Tradicija sa istoka

Velika popularnost tradicionalnih istočnjačkih metoda lečenja je svima poznata. One se danas koriste komplementarno sa tradicionalnom medicinom širom sveta, a za neke od njih ste sigurno već čuli.

Akupunktura je tradicionlna kineska medicinska metoda u kojoj se koriste igle za stimulaciju specifičnih tačaka na telu. Terapeut koristi veoma tanke strilne igle kojima probada vašu kožu na unapred određenim mestima. Cilj terapije je podsticanje prirodnih telesnih sposobnosti za izlečenje i podizanje imunog sistema. Kako su brojne studije pokazale, akupunktura je odlična za terapiju bolava u vratu ili leđima, mučninu, anksioznost, depresiju, nesanicu, neplodnost…

Refleksologija je veoma omiljena na svim kontinenetima i sa rastom popularnosti alternativnih metoda lečenja i davanja na značaju prevenciji, njen doprinos se sve više ističe. Najčešće se primenjuje kao paralelna terapija kod stanja kao što su anksioznost, astma, rak, kardiovaskularne bolesti, dijabetes, glavobolje, problemi sa bubrezima, PMS, sinusi...

U samoj osnovi refleksologija je primena tehnike uspostavljanja odgovarajućeg pritiska na određene tačke i oblasti stopala, šaka i ušiju.Terapeuti i masažeri koji se bave refleksologijom veruju da refleksne tačke imaju veze sa različitim organima u telu i da pritiskom na njih povoljno utiču na poboljšanje zdravstvenog stanja i bolje funkcionisanje tela u celini.

Akupresura je još jedna od mnogih brojnih azijskih telesnih terapija, koja korene vuče iz drevne traditicionalne kineske medicine.Terapeuti akupresure koriste svoje prste, dlanove, laktove i stopala, ili specijalne uređaje kako bi ostvarili pritisak na akutačke, odnosno telesne meridijane. Ponekad terapija akupresurom uključuje i istezanje ili akupresurnu masažu, kao i druge srodne metode.

Cilj akupresure je isti kao i kod svih drugih azijskih telesnih terapija - da se povrati balans tela i organizma, da se obezbedi nesmetan i pravilan protok energije kroz kanale i da se reguliše odnos suprostavljenih sila, jin kao negativne energije i jang kao pozitivne.

Stare istočne civilizacije su veoma davno otkrile isceliteljsku moć pritiska ruku na mišićno tkivo. U kombinaciji sa lekovitim biljem oni su različite vrste masaža primenjivali ne samo u svrhu opuštanja, već i kao tretman za lečenje raznih bolesti.

Danas se širom sveta još uvek primenjuju masaže koje su nastale i pre nekoliko hiljada godina.

Za telo i dušu

Aromaterapija je fantastična metoda alternativne medicine koja se služi esencijalnim uljima dobijenim iz različitih biljaka koja se potom koriste za aromatičnu inhalaciju kao terapija za mnoga zdravstvena stanja. Najčešće se preporučuje za dobro raspoloženje i poboljšanje kognitivnih sposobnosti. Zdravstvene benefiti aromaterapije podrazumevaju redukovanje anksioznosti, ublažavanje simptoma depresije, podizanje energije, ubrzavanje isceliteljskih procesa u organizmu,  ublažavanje glavobolje i nesanice, podsticanje imuniteta, redukovanje bolnih stanja, poboljšanje cirkulacije i varenja.

Dobrobiti saune su svima danas poznate, mnogi je imaju čak i u svojim luksuznim domovima. Njene blagodeti su sada veoma dostupne širom sveta gotovo u svakom spa centru ili estetskoj poliklinici. Ukoliko do sada niste imali prilike da uživate u ovom nesvakidašnjem i pomalo neobičnom iskustvu, vreme je da probate. Kako istraživanja pokazuju, samo nekoliko minuta u sauni je dovoljno kako bi pokrenuli niz regenerišućih procesa u vašem organizmu. Sauna podstiče regeneraciju kože, ubrzava metabolizam, poboljšava cirkulaciju. Boravak u sauni podstiče i lučenje endorfina, hormona koji je u našem organizmu zadužen za osećaj zadovoljstva i dobrog raspoloženja.

Ako ste već odlučili koji je tretman alternativne medicine idealan za vas, možete zakazati odmah na sredime.rs. Pogledajte ponudu, cene i popuste i obezbedite svoj termin već danas!

Najnoviji utisci

10.0 Laser centar Triniti Beograd
Odlicna ponuda! Hvala!!!

Tatjana, pre 2 nedelje


Wellness, <h2>Najbolji saloni za uslugu Wellness (Alternativna medicina) u celoj Srbiji</h2>

Najbolji saloni za uslugu Wellness (Alternativna medicina) u celoj Srbiji

Treba Vam wellness (alternativna medicina) u celoj Srbiji i tražite najbolji ili najpovoljniji salon? Mi imamo najveći izbor izvrsnih salona koji čekaju na Vas! Za svaki budžet wellness (alternativna medicina). Pronađite salone, uporedite cene, utiske korisnika i usluge i zakažite svoj termin za wellness (alternativna medicina) u celoj Srbiji na najlakši način. Ako tražite najbolje cene, svakako proverite i trenutne popuste i promocije u salonima na SrediMe.
Ponuda usluga za wellness (alternativna medicina) u celoj Srbiji na SrediMe je trenutno u rangu cena od 690 RSD do 5.000 RSD, sa prosečnom cenom od 2.646,67 RSD. Svakako, različiti saloni nude uslugu wellness (alternativna medicina) sa raznim opcijama i nivoima usluge koji su uključeni u cenu.Šta je SrediMe?

Menjamo način na koji se otkrivaju, biraju i zakazuju tretmani u salonima lepote prelazeći na moderne onlajn i mobilne tehnologije. Zakazivanje tretmana nikad nije bilo lakše - brzo, pouzdano i precizno. Čak i ako se predomislite, možete lako otkazati tretman.

I naravno, svi tretmani su predstavljeni po cenama u salonu, odnosno po najboljim cenama koje možete naći onlajn!