Ajurvedska masaža u salonima lepote u celoj Srbiji

Pronašli smo 3 salona koji odgovaraju izabranim uslovima za zakazivanje termina

Ajurvedska masaža je ključni deo celokupne terapije alternativne medicine Ajurvede. Ona poklanja najviše pažnje najvećem organu ljudskog tela, koži, rukovodeći se principom da sva izlečenja počinju masažom.

Top 20 salona u celoj Srbiji
na osnovu popularnosti i ocena na SrediMe, ažurnosti slobodnih termina i zadovoljstva klijenata

Spa Paradiso

Studio za negu lica i tela - Makedonska 21, Beograd
Fantastično 9.722 utisaka
Indosean masaža - bazirana na ajurvedi
2.500 RSD
Sve usluge...

Body Relax Spa

Studio za masažu - Hilandarska 13, II sprat, stan 6, Beograd
Vakuum masaža 50 minuta
2.800 RSD
Vakuum masaža 70 minuta
3.400 RSD
Vakuum masaža 90 minuta
4.000 RSD
Sve usluge...

La Felicità

Kozmetički salon - Cara Dušana 87a, I sprat, Beograd
Poslednji put zakazan: juče
Fantastično 10.02 utisaka

Salon trenutno ne radi

Ajurveda
3.800 RSD
Sve usluge...


Ajurvedska masaža

Bilo da ajurvedsku masažu primenjujete u sklopu medicinske terapije ili jednostavno iz čistog zadovoljstva, ova kompleksna masaža celog tela je veoma delotvorna i isceljujuća i učiniće da se posle nje osetite preporođeno.

Šta je ajurvedska masaža

Kako mnogi terapeuti vole da kažu, ajurvedska masaža je jedna od najbolje čuvanih tajni koja se prenosi s kolena na koleno u svojoj kolevci, Indiji. Više od 5000 godina se ova masaža unapređuje i razvija, dostigavši nivo same umetnosti u ovoj oblasti terapije. Baš zbog toga i prednjači u odnosu na mnoge druge slične metode. Kombinacijom veština koje podrazumevaju izuzetno dobro poznavanje kako ljudskog tela, tako i psihe, iskusni terapeuti koriste ulja, muziku i posebnu tehniku masiranja, kako bi postigli željene rezultate.

Terapija ajurvedskom masažom

Tokom ajurvedske masaže koriste se različita ulja koja svojim dejstvima utiču na različite tegobe u organizmu. 

Terapeuti koji se bave ajurvedom vole da kažu da bi u idealnom svetu ova masaža bila deo svakodnevne obaveze svakog čoveka u svrhu opuštanja i rasterećenja od stresa. Po njima bi to bila savršena preventiva od mnogih savremenih bolesti koje uzrokuju konstantni stres i napetost.

Prolazeći kroz svakodnevne izazove naše telo nailazi na razne prepreke i iskušenja koja mora da prevaziđe. Svaka od tih situacija ostavlja trag na našem telu i u našoj psihi stvarajući emocionalni teret, kao što je ranjivost ili pojačan odbrambeni stav. Ajurvedska masaža oslobađa telo emocionalnog otpada i rasterećuje vas velikog pritiska.

Iskusni masažeri koji se bave ovom terapijom će pristupiti vašem telu kao jedinstvenoj celini, čitajući i prepoznajući znake tokom tretmana i na taj način postići maksimalan efekat masaže. Tokom tretmana se vrši svojevrstan transfer energije izmežu klijenta i terapeuta, te je zbog toga veoma značajno da u tom odnosu postoji apsolutno poverenje. U Indiji se često efekat masaže upoređuje sa osećajem bezuslovne ljubavi i posvećenosti.

Nesvakidašnje iskustvo

Tokom masaže učiniće vam se da terapeut izvodi pokrete slične onima koje izvode skulptori kada vajaju umetničko delo. Ti pokreti i pritisci na vaše telo variraju od energičnih i dubokih do nežnih i izuzetno površnih. Oni prate raspored nervnih završetaka, kanala energije i rasta dlaka. Postoji tri tipa pokreta koji se izvode - aktivni, pasivni i upečatljivi.

Pre same masaže terapeuti često fokusiraju svoju energiju kroz kratku meditaciju, ponekad praćenu recitvanjem molitve. Oni izvode masažu kao da stvaraju svojevrsnu melodiju usaglašavajući svoje disanje sa klijentom u cilju uspostavljanja kvalitetenijeg odnosa i ishoda masaže. Zbog svega toga celokupno vaše telo biva uvučeno u terapiju i biva tretirano njome.

Marme i čakre

Ajurvedska masaža tela se izvodi u odnosu na raspored marma i čakri na telu. Prema Ajurvedi marme su vitalne tačke na našem telu, slične akupresurnim tačkama. Pravilnom manipulacijom, ovaj način masaže dovodi do revitalizacije čitavog tela.

Prema verovanju ovog učenja postoji sedam glavnih marmi koje se poklapaju sa glavnim čakrama. Svaka čakra je povezana sa nekim organom u ljudskom telu i kontroliše psiho-fizičke aspekte našeg bića. Kada su one blokirane mi se razboljevamo. Masaža uljima ih čisti i održava organizam zdravim. Ona otvara i čisti kanale kroz koje protiče naša energija, kako bi protok bio neometan.

Ajuverdska masaža je deo mnogo kompleksijeg sistema terapije koja počiva na tradiciji dugoj nekoliko hiljada godina. Vekovi i milenijumi usavršavanja čine je sve boljom i kvalitetnijom. Danas se ova masaža često primenjuje širom sveta kao savršeni tretman za oslobađanje od stresa.

Ako još uvek niste probali, sada je savršeni trenutak. Termin možete zakazati odmah, online na našem servisu SrediMe.

Najnoviji utisci

10.0 My little secret
Dobra usluga, dobar salon👍👍👍

Milica, pre 10 meseci