Ajurvedska masaža u salonima lepote (4)

Ajurvedska masaža je ključni deo celokupne terapije alternativne medicine Ajurvede. Ona poklanja najviše pažnje najvećem organu ljudskog tela, koži, rukovodeći se principom da sva izlečenja počinju masažom.

Top 20 salona u celoj Srbiji
na osnovu popularnosti i ocena na SrediMe, ažurnosti slobodnih termina i zadovoljstva klijenata

Spa Paradiso

Makedonska 21, Beograd | Studio za negu lica i tela
Fantastično9.8(34)
Indosean masaža - bazirana na ajurvedi
2.500
Sve usluge...

Fizio6

Vojvode Milenka 30, Beograd | Kozmeticki salon
Ajuverda rasajana abjanga - masaža podmlađivanja
3.000
Sve usluge...

Elin Sary Mary Kutak

Požarevačka 13, Beograd | Kozmetički salon
Fantastično9.7(16)
Poslednji put zakazan: danas
Pinda Sweda
2.000
BARS
2.000
Sve usluge...

Anahata - Nišnovo!

Obrenovićeva 46, TC Kalča, 1 sprat, lamela D, lokal 101, Niš | Studio za masažu
Aromaterapija + piling tela - 45 minuta
-20% 1.360
Aromaterapija + piling tela - 60 minuta
-20% 1.600
Aromaterapija + piling tela - 90 minuta
-20% 2.080
Sve usluge...

Izlistajte svoj salonAjurvedska masaža - Sve što treba da znate

Bilo da ajurvedsku masažu primenjujete u sklopu medicinske terapije ili jednostavno iz čistog zadovoljstva, ova kompleksna masaža celog tela je veoma delotvorna i isceljujuća i učiniće da se posle nje osetite preporođeno.

Šta je ajurvedska masaža

Kako mnogi terapeuti vole da kažu, ajurvedska masaža je jedna od najbolje čuvanih tajni koja se prenosi s kolena na koleno u svojoj kolevci, Indiji. Više od 5000 godina se ova masaža unapređuje i razvija, dostigavši nivo same umetnosti u ovoj oblasti terapije. Baš zbog toga i prednjači u odnosu na mnoge druge slične metode. Kombinacijom veština koje podrazumevaju izuzetno dobro poznavanje kako ljudskog tela, tako i psihe, iskusni terapeuti koriste ulja, muziku i posebnu tehniku masiranja, kako bi postigli željene rezultate.

Terapija ajurvedskom masažom

Tokom ajurvedske masaže koriste se različita ulja koja svojim dejstvima utiču na različite tegobe u organizmu. 

Terapeuti koji se bave ajurvedom vole da kažu da bi u idealnom svetu ova masaža bila deo svakodnevne obaveze svakog čoveka u svrhu opuštanja i rasterećenja od stresa. Po njima bi to bila savršena preventiva od mnogih savremenih bolesti koje uzrokuju konstantni stres i napetost.

Prolazeći kroz svakodnevne izazove naše telo nailazi na razne prepreke i iskušenja koja mora da prevaziđe. Svaka od tih situacija ostavlja trag na našem telu i u našoj psihi stvarajući emocionalni teret, kao što je ranjivost ili pojačan odbrambeni stav. Ajurvedska masaža oslobađa telo emocionalnog otpada i rasterećuje vas velikog pritiska.

Iskusni masažeri koji se bave ovom terapijom će pristupiti vašem telu kao jedinstvenoj celini, čitajući i prepoznajući znake tokom tretmana i na taj način postići maksimalan efekat masaže. Tokom tretmana se vrši svojevrstan transfer energije izmežu klijenta i terapeuta, te je zbog toga veoma značajno da u tom odnosu postoji apsolutno poverenje. U Indiji se često efekat masaže upoređuje sa osećajem bezuslovne ljubavi i posvećenosti.

Nesvakidašnje iskustvo

Tokom masaže učiniće vam se da terapeut izvodi pokrete slične onima koje izvode skulptori kada vajaju umetničko delo. Ti pokreti i pritisci na vaše telo variraju od energičnih i dubokih do nežnih i izuzetno površnih. Oni prate raspored nervnih završetaka, kanala energije i rasta dlaka. Postoji tri tipa pokreta koji se izvode - aktivni, pasivni i upečatljivi.

Pre same masaže terapeuti često fokusiraju svoju energiju kroz kratku meditaciju, ponekad praćenu recitvanjem molitve. Oni izvode masažu kao da stvaraju svojevrsnu melodiju usaglašavajući svoje disanje sa klijentom u cilju uspostavljanja kvalitetenijeg odnosa i ishoda masaže. Zbog svega toga celokupno vaše telo biva uvučeno u terapiju i biva tretirano njome.

Marme i čakre

Ajurvedska masaža tela se izvodi u odnosu na raspored marma i čakri na telu. Prema Ajurvedi marme su vitalne tačke na našem telu, slične akupresurnim tačkama. Pravilnom manipulacijom, ovaj način masaže dovodi do revitalizacije čitavog tela.

Prema verovanju ovog učenja postoji sedam glavnih marmi koje se poklapaju sa glavnim čakrama. Svaka čakra je povezana sa nekim organom u ljudskom telu i kontroliše psiho-fizičke aspekte našeg bića. Kada su one blokirane mi se razboljevamo. Masaža uljima ih čisti i održava organizam zdravim. Ona otvara i čisti kanale kroz koje protiče naša energija, kako bi protok bio neometan.

Ajuverdska masaža je deo mnogo kompleksijeg sistema terapije koja počiva na tradiciji dugoj nekoliko hiljada godina. Vekovi i milenijumi usavršavanja čine je sve boljom i kvalitetnijom. Danas se ova masaža često primenjuje širom sveta kao savršeni tretman za oslobađanje od stresa.

Ako još uvek niste probali, sada je savršeni trenutak. Termin možete zakazati odmah, online na našem servisu SrediMe.

Najbolji saloni za Masaža (Ajurvedska masaža) u celoj Srbiji

Treba Vam masaža (ajurvedska masaža) u celoj Srbiji i tražite najbolji ili najpovoljniji salon? Mi imamo najveći izbor izvrsnih salona koji čekaju na Vas! Za svaki budžet masaža (ajurvedska masaža). Pronađite salone, uporedite cene, utiske korisnika i usluge i zakažite svoj termin za masaža (ajurvedska masaža) u celoj Srbiji na najlakši način. Ako tražite najbolje cene, svakako proverite i trenutne popuste i promocije u salonima na SrediMe. U ovome trenutku možete birati usluge 4 dostupnih salona.

Najčešća pitanja i odgovori

 • U kojim salonima nude uslugu ajurvedska masaža?
  Na ovoj strani su izlistani trenutno top saloni koji nude ovu uslugu, prema ocenama korisnika i raspoloživosti termina. Za celu listu svih salona koji rade uslugu ajurvedska masaža u vašem gradu, prvo izaberite svoj grad i eventualno nakon toga dodatne filtere lokacije ili cene.
 • Da li mogu zakazati ajurvedska masaža blizu mene na SrediMe?
  SrediMe je dostupan u više gradova i nudi salone lepote u raznim delovima grada, sa fokusom na centar grada, ali imamo i salone u skoro svim delovima grada. Izaberite prvo svoj grad, a potom u filterima možete detaljnije naći oblasti u blizini Vas koji nude uslugu ajurvedska masaža. Ukoliko vam je lokacija najvažniji faktor, nakon izbora grada izaberite prikaz salona na mapi.
 • Kako da pronađem najbolji salon za uslugu ajurvedska masaža u blizini?
  SrediMe se fokusira na rad sa najboljim salonima, a svaki salon ima svoje specijalnosti. Skoro da nema salona koji je najbolji u svemu, a još da je i najbliži vašoj lokaciji. Zato je najbolje izabrati prvo vaš grad na SrediMe, potom konkretnu uslugu lepote koju želite da obavite, npr. ajurvedska masaža, a potom ćete dobiti salone koji su rangirani po ocenama izvođenja tog tipa usluga, kao i prema zadovoljstvu klijenata, cenama, pouzdanosti i naravno raspoloživosti slobodnih termina.
 • Koliko košta usluga ajurvedska masaža u salonima?
  Kod usluga lepote i zdravlja, cena ne bi trebala da bude prvi parametar koji gledate kada birate salon, jer cena može značajno da varira u zavisnosti od kvaliteta preparata, aparature, iskustva zaposlenih, trajanja procedure, ali i lokacije salona. Prosečna cena za uslugu ajurvedska masaža u svim salonima na SrediMe je trenutno 2.077,14 RSD, idući od najniže cene od 1.360 RSD, pa sve do 3.000 RSD. Ukoliko imate neki budžet u koji morate da se uklopite, možete koristiti filter cena nakon što izaberete svoj grad.
 • Gde mogu da vidim salone sa popustom za uslugu ajurvedska masaža u mom gradu?
  Svi saloni trenutno daju popuste za cenu usluge ajurvedska masaža u vašem gradu se mogu pronaći tako da izaberete svoj grad, a potom u fiterima na vrhu ekrana izaberete opciju "Samo sa popustom" i dobićete listu salona koji trenutno nude ajurvedska masaža sa popustom i iznos popusta.
 • Kako da nađem slobodne termine za uslugu ajurvedska masaža u nekom salonu?
  SrediMe je direktno povezan sa kalendarima salona lepote, tako da prikazuje slobodne termine onako kako ih saloni imaju. Kada izaberete salon lepote i željene usluge (možete izabrati jednu ili više usluga odjednom), dobićete sve slobodne termine salona, a Vi možete izabrati onaj koji Vam najviše odgovara
 • Gde da nađem broj telefona salona?
  SrediMe je online platforma za direktno zakazivanje u kalendarima salona, tako da nema potrebe da telefonirate salone i čekate na odgovor. Umesto čekanja na liniji i snalaženja sa na brzinu pročitanim slobodnim terminima, nudimo vam brz i jasan pregled slobodnih termina i cena u salonima koje možete na miru odabrati prema svojim drugim obavezama i zakazati direktno na sajtu u par klikova, čak i van radnog vremena salona.
Sadržaj Vodiča je informativne prirode i ne predstavlja zdravstveni savet niti preporuku. Pre obavljanja bilo kog tretmana koji je ovde opisan, molimo Vas da se posavetujete sa stručnjakom kod koga zakažete termin ili ga posetite.