Masaža šaka u salonima lepote u celoj Srbiji

Pronašli smo 11 salona koji odgovaraju izabranim uslovima za zakazivanje termina

Čuli smo da zdravo živite, vežbate i pazite na svoju ishranu! To je za svaku pohvalu. Zdravi stilovi života doprinose da se osećate dobro u svojoj koži. A da li ste baš sigurni da ste se sebi posvetili 100%? Nikako, ali nikako ne zaboravite masažu, ali ne bilo kakvu. Priuštite sebi masažu koja ciljano tretira vaše šake i obezbeđuje vam garantovano dobar osećaj.

Top 20 salona u celoj Srbiji
na osnovu popularnosti i ocena na SrediMe, ažurnosti slobodnih termina i zadovoljstva klijenata

Lix masažno - kozmetički centar

Vojvode Stepe 278, Beograd
Poslednji put zakazan: juče
Fantastično 9.9642 utisaka
Masaža šaka
1.000 RSD
Sve usluge...

Cvet na trgu

Kozmetički salon - Njegoševa 7/1, Beograd
Fantastično 9.58 utisaka
Manikir + piling + masaža ruku + lakiranje noktiju
1.500 RSD
Parafinsko pakovanje + masaža - ruke
1.200 RSD
Manikir + piling + masaža ruku
1.200 RSD
Sve usluge...

Bibi beauty centar

Frizersko-kozmetički salon - Blagoja Parovića 15, Beograd
Fantastično 9.8166 utisaka
SPA manikir + lakiranje noktiju
1.000 RSD
Sve usluge...

Bubamara

Frizersko-kozmetički salon - Miloša Obrenovića 214 a, Obrenovac
Odlično 8.611 utisaka
Parafinsko pakovanje ruku + masaža šaka
900 RSD
Sve usluge...

Calista

Kozmetički salon - Resavska 11/7, Beograd
Fantastično 10.011 utisaka
Refleksologija stopala i šaka
1.000 RSD
Calista health - relax 60 min + akupresura stopala i šaka + masaža glave
3.000 RSD
Sve usluge...

Nebulas M

Kozmetički salon - Novogradska 29, Beograd
Fantastično 9.812 utisaka
Izlivanje noktiju gelom + masaža ruku
1.500 RSD
Korekcija gel laka
1.300 RSD
Nadogradnja noktiju tipsama + masaža ruku
1.300 RSD
Sve usluge...

Studio Mary LP

Frizersko-kozmetički salon - Svetozara Markovića 48, Beograd
Fantastično 9.643 utisaka
Spa manikir - piling + maska + masaža šaka
1.200 RSD
Sve usluge...

Miki

Kozmetički salon - Džordža Vašingtona 5/1, Beograd
Fantastično 9.812 utisaka
Manikir + ekstra masaža i piling šaka
1.100 RSD
Sve usluge...

Alfaparf Nails

Kozmetički salon - Višnjička 84, TC Big Fashion, Beograd
Fantastično 9.2190 utisaka

Salon trenutno ne radi

Spa tretman šaka
500 RSD
Sve usluge...

Bio Eva

Kozmetički salon - Učitelja Tasina 2A/1, Niš
Fantastično 9.26 utisaka

Salon trenutno ne radi

Masaža ruku / stopala - dodatak uz manikir / pedikir
300 RSD
Sve usluge...

Na moj način...Biba

Kozmetički salon - Ivana Milutinovića 49, Beograd
Fantastično 10.01 utisaka

Salon trenutno ne radi

Parafinski pakovanje + masaža - ruke
500 RSD
Sve usluge...


Masaža šaka

Svaka masaža ima povoljan uticaj na vaše zdravlje i uopšte psihofizički status organizma. Kada je ona skoncentrisana na određeni deo tela pravila masaže se pomalo menjaju i prilagođavaju uslovima zadatog područja.

Svi znamo da su naše ruke, odnosno šake kao periferni deo tela prepune nervnih završeteka i kao takve veoma osetljive za stimulaciju kao što je masaža. Kada se šake masiraju to ne samo da vas oslobađa stresa, već vas i leči, a vaš organizam vraća u stanje idealnog balansa. Masaža uspostavlja dobru cirkulaciju, detoksikaciju tela, uravnotežen protok limfe, nesmetan tok vitalne energije i ublažavanje bolnih stanja i upalnih procesa.

Zašto masaža šaka?

Ponekada vam se čini da svojim rukama ne poklanjate dovoljno pažnje i nege iako vam one tako verno služe u gotovo svakom poslu kaga se prihvatite tokom dana. Kako su pokazala istraživanja, a terapeuti koji rade u salonima iz iskustva potvrđuju, vašim šakama nije dovoljna samo osnovna nega. Dakle, ako praktikujete piling s vremena na vreme i jednostavno utrljavanje hranljive kreme po potrebi, verujte da ne činite dovoljno za sebe. Setite se da vaše šake treba za vas da rade još mnogo mnogo godina, pa ih s vremena na vreme počastite i ponekom masažom. Ovo ulaganje će vam se svakako isplatiti, je masažom šaka ne profitiiraju samo ruke već i ostali delovi vašeg tela.

Jedna od drevnih tehnika masaže šaka, a koja je veoma populrna je refleksologija. U samoj osnovi refleksologija je primena tehnike uspostavljanja odgovarajućeg pritiska na određene tačke i oblasti stopala, šaka i ušiju. Terapeuti i masažeri koji se bave refleksologijom veruju da refleksne tačke imaju veze sa različitim organima u telu i da pritiskom na njih povoljno utiču na poboljšanje zdravstvenog stanja i bolje funkcionisanje tela u celini.

Izaberite najbolje za sebe

Na primer, refleksologija tretira određenu tačku na vašem koja je prema ovom učenju povezana sa jetrom. Određenim pritiskom na nju otklanjaju se zdravstvene tegobe vezane za ovaj organ i povećava se funkcionalnost.

Jedan od idealnih tretmana za masažu vaših šaka može biti akupresura.

Cilj akupresure je isti kao i kod svih drugih azijskih telesnih terapija - da se povrati balans tela i organizma, da se obezbedi nesmetan i pravilan protok energije kroz kanale i da se reguliše odnos suprostavljenih sila, jin kao negativne energije i jang kao pozitivne.

Tradicionalna kineska medicinska teorija opisuje specijalne akutačke, odnosno akupresurne tačke za koje tvrdi da su smeštene duž takozvanih meridijana, odnosno kanala u vašem telu.Ti meridijani energije odnosno tačke su ono u čemu je suština akupresure. Prema principima koje je postavila i utemeljila tradicionalna istočnjačka medicina, veruje se da kroz te nevidljive kanale koji su određeni meridijanima teče vitalna energija tela ili telesna sila kaja se naziva či.

U našem telu postoji 12 glavnih meridijana i svaki je povezan sa posebnim organima ili sa mrežom organa na taj način stvarajući komunikaciju kroz telo. Meridijani počinju na vrhovima prstiju  povezuju se sa mozgom, odakle povezivanje dalje teče ka organima koji su već u vezi sa određenim meridijanima.

Prema ovoj teoriji, kada je neki od meridijana blokiran ili nije u balansu mi se razboljevamo. Akupresura obezbeđuje i održava balans u organizmu i sprečava blokade.

Masaža šake se razlikuje od masaže stopala iako ste možda pomislili da se masiraju na isti način. Masaža se prilagođava specifičnoj anatomiji šake, a najvažniji cilj je relaksacija. Tokom masaže terapeut će vam istegnuti svaki prst pojedinačno i razgibati dlanove i cele šake. 

Ponekad su vaše šake bolne, nadute ili su vam prsti teško pokretljivi. Ponekad vas muči čudan osećaj kao da vas po dlanovima grebuckaju zrnca peska. Sve su to znaci da vam je potrebna masaža. Ona će vaše dlanove srediti i opustiti, a vi ćete biti kao novi.

Svojim rukama dodirujete, osećate i prenosite energiju. Negujte ih omogućite da budu zdrave i vitalne. Zakažite masažu za svoje šake na sredime.rs i uplovite u stanje relaksa.

Najnoviji utisci

10.0 Lix masažno - kozmetički centar
Po 1000 put samo cu reci BRAVO

Jelena, pre 1 godinu