Masaža vezivnog tkiva u salonima lepote u celoj Srbiji

Pronašli smo 0 salona koji odgovaraju izabranim uslovima za zakazivanje termina

Svakakve masaže postoje. Za neke ste čuli, poneke ste probali, ali postoje i one za koje nikada niste čuli niti pomislili da postoje. Prema nekim zvaničnim podelama navodi se da na svetu postoji oko 80 tipova masaže, ali se pronalaze i izvori koji nabrajaju i do 200 tipova.

Nijedan rezultat ne odgovara izabranim uslovima. Pokušajte da poništite neke od filtera.

ili Vidi sve salone lepote


Masaža vezivnog tkiva

Većina klijenata na masažu odlazi zbog relaksacije, ali ima i puno onih koji akcenat stavljaju na terapeutska svojstva. Masaža vezivnog tkiva je vrsta intezivne masaže kojom se tretira vezivno tkivo, odnosno tkivo koje spaja (vezuje) organe i mišiće i okružuje, štiti i podržava strukturu našeg tela. Njega čine hrskavice, tetive, ligamenti, vene i nervi. Ova masaža ima široku primenu, kako u estetskoj nezi, tako i za tretiranje različitih povreda ili psiholoških stanja. 

Od ove masaže očekujte intenzivan tok, kao i intenzivne rezultate. Ona deluje i na mišiće i unutrašnje organe i zbog toga spada u veoma delotvorne tretmane. Tokom nje se primenjuje manipulativna tehnika kojom se isteže vezivno tkivo i vraća pokretljivost dermisu i hipodermisu. Njome se veoma lako deluje na preoblikovanje dermisa. Zbog snažnog refleksnog učinka često je još opisuju i kao neuralnu terapiju.

Vezivno tkivna masaža se lokalno najčešće primenjuje za masažu nogu, grudi ili lica, a tokom njenog izvođenja se primenjuju posebno odabrana ulja.

Terapija celulita

Anticelulit masaža je vrsta masaže vezivnog tkiva i njome se postiže efekat na različitim nivoima. Kao prvo i najvažnije, ona ubrzava, odnosno poboljšava cikulaciju i omekšava područja sa nagomilanim masnoćama, te na taj način omogućava njihovo oslobađanje. Gnječenjem i nežnim trljanjem oslobađa se tenzija iz mišićnog tkiva i poboljšava protok krvi. Masaža ciljano utiče i na limfni sistem i izbacivanje nakupljene tečnosti iz organizma. Na taj način se razbijaju i rasterećuju depoziti masnoće i vode.

Najvažnije od svega je što ova masaža prodire kroz nakupnine masnih naslaga, oslobađajući toksine koji su se natložili u tkivu. Tako će se vaše telo osloboditi otrova i biti zdravije i spremnije za obavljanje svoje prirodne uloge.

Celulitom najugroženiji delovi tela su butine, zadnjica i stomak. Prema iskustvima korisnika  posle redovne primene masaže, osim što se sanira već postojeći celulit, vremenom se redukuje i pojava novog.

Zategnuta koža

Vaša koža će biti zategnutija i sjajnija, primetno negovana i sveža. Zbog svojih izuzetnih svojstvava ova masaža je veoma delotvorna kao tehnika za učvršćivanje kože. Na učvršćivanje kože deluje tako što utiče na podsticanje lučenja kolagena, koji doprinosi zategnutom i mladalačkon izgledu vaše kože. Posle tretmana vaša koža je zategnutija i mlađa, a uspostavlja se i potpuno novi tonus.

Otklanja bol, reguliše krvni pritisak

Iako ponekad ova masaža zbog već navedenog intenzivnog delovanja može da bude pomalo bolno iskustvo, ona vas dugoročno ipak oslobađa bolnih stanja. Iako zvuči paradoksalno, činjenica je da morate malo da istrpite kako bi dugoročno uživali u benefitima ove terapije.

Prema rezultatima mnogobrojnih istraživanja, masaža vezivnog tkiva je mnogo efikasnija i isplativija za otklanjanje više vrsta hroničnih bolnih stanja od konvecionalnih medicinskih sredstava. Masaža vezivnog tkiva povećava i podstiče protok kroz krvne sudove u dubljim slojevima i na taj način umanjuje upalne procese koji izazivaju bolna stanja. Ona takođe može da ublaži mišićnu tenziju čiji je propratni efekat često jak bol. 

Ova blagotvorna masaža pomaže ublažavanju stresa i tenzije nastale usled svakodnevnih životnih obaveza i izazova, što blagotvorno utiče na regulisanje krvnog pritiska. Masaža vezivnog tkiva pospešuje lučenje seratonina koji je u narodu poznat kao hormon sreće i koji usled povoljnog uticaja na opšte stanje organizma, takođe smanjuje nivo krvnog pritiska.

Da li je masaža vezivnog tkiva savršen izbor za vas? Probajte i uverite se sami. Zakažite svoj termin lako i jednostavno, online na sredime.rs i ne propustite slučaju brigu o sebi. Zakažite odmah!