Frizerski salon

Znate li kako odabrati frizerski salon koji će vam kosu savršeno ošišati ili stilizovati? Ovde ćete naći korisne informacije za sve one koji traže frizerske salone za frizure ili druge usluge ulepšavanja.

Frizerski salon

Lokalni frizerski saloni su sada na jednom mestu, online, na SrediMe, aplikaciji koja je pravo mesto za negu kose i podatke o lokalnim frizerskim salonima, koji ne samo da šišaju ili farbaju kosu, već i slušaju šta želite i za vas stvaraju stil koji govori sam za sebe. Želimo da na SrediMe nađete svoj savršeni frizerski salon za koji ćete ponosno reći: "Da, ovo je bilo najbolje šišanje ikada!". Svakodnevno ažuriramo informacije o frizerskim salonima, o kosi, frizerstvu i frizurama, tako da su ove stranice uvek relevantne. 

Frizeri i frizerski salon

Ne postoji tačan spisak usluga koje bi frizerski saloni morali da ponude. Takođe ne postoji ograničenje broja usluga koje salon može ponuditi. Neki saloni, da bi izgradili svoje poslovanje i diverzifikovali prihod, razgranaju se u masažu, negu kože, nokte, sunčanje i još mnogo toga, ali uglavnom ostanu primarno frizerski saloni. Frizeri i stručnjaci frizerskih salona koji su tu da vam pomognu u svim potrebama za negu kose.

Uobičajeni radni dan frizerskog salona zavisiće od toga da li je vlasnik i sam frizer ili samo vodi salon. Frizeri proveravaju zakazane termine za taj dan i pobrinu se da imaju sve potrebne proizvode za klijente. Neko u salonu će povremeno morati i da ode do prodavnice za frizerske salona i pokupuje ono što salonu trenutno nedostaje. 

Svaki profesionalni frizerski salon bi trebao da ima opremu kao što su razne vrste makaza, četke, češljeve, fenove, razne aparate za kosu poput hauba, pegle, figaro, prese, šnale, štipaljke, trimere, ogrtače, viklere, peškire, lakove za kosu, gelove, farbe, šampone, hidrogene, blanš, itd.

Bez obzira da li ste zainteresovani za otvaranje frizerskog salona ili ga samo posećujete, evo liste usluga koje frizerski saloni obično nude.

Šišanje i oblikovanje

Najosnovnija usluga koju frizerski salon treba da nudi su šišanje muškaraca, žena i dece. Iako su neki saloni specijalizovani za određene oblasti, očekuje se da će iskusni frizeri moći da ošišaju sve vrste kose. Sušenje i oblikovanje kose pre nego što kupac napusti salon takođe je standardna usluga i često uključena u cenu šišanja..

Farbanje kose

Bojenje kose je jedna od najpopularnijih usluga koje se nude u frizerskom salonu. Budući da bojenje kose kod kuće može (a to se stvarno i desi!) na mnogo različitih načina da krene naopako, većina žena, a sve češće i muškaraca odlazi u salone kako bi profesionalno ofarbala kosu. Iskusni radnici u frizerskim salonima znaju dobiti tačno željenu boju jer mešaju boje kako bi stvorili izgled koji žele. 

Stilizovanje i oblikovanje kose

Frizerski saloni su takođe specijalizovani za svečane frizure za venčanja, maturske zabave, rođendane ili druge svečane događaje. Svečane frizura često uključuju uvijanje i kovrdžanje radi savršenog stila koji se neće raspasti na plesnom podijumu. Većina žena nema iskustvo ni znanje da ovako oblikuje kosu, te su frizerski saloni pravi spas za takve prilike.

Oblikovanje kose

Umeci za kosu su sve popularniji tokom poslednjih godina jer je duga kosa ponovo moderna, a nemaju svi strpljenja da čekaju da kosa poraste.


Postoji još mnogo specijalnih usluga koje možete odabrati u frizerskom salonu:  dečije šišanje, pramenovi, ombre, sombre, balayage, keratinski tretmani, ispravljanje kose, uvijanje, lokne i talasi, minival, blajhanje kose, pletenice, kike, punđe, nega i ojačavanje kose, pranje kose, tretman rasta kose...

Kako naći dobar frizerski salon?

Bez obzira na razlog zbog kojeg tražite novi frizerski salon, pronalaženje novog frizera može biti komplikovan zadatak. A pogotovo što ne možete baš ni da samo probate, jer jednom kada je kosa isečena - isečena je! Ipak, moderna tehnologija nam je od pomoći u ovome zadatku da prepoznate iskusne frizere i salone od onih ne baš tako dobrih.

Naravno, uvek se možete raspitati kod prijateljica ili prijatelja koji frizerski salon oni koriste, pogotovo ukoliko je njihova frizura nešto što bi i vi hteli sa svojom kosom i ako imate sličnu kosu.

Instagram takođe može biti alat za traženje frizerskog salona. Influenceri ili poznate ličnosti utiču na to gde će njihovi pratioci ići i šta će kupovati.

Kao i većina stvari u životu u današnje vreme, postoji i aplikacija za ovu dilemu - SrediMe! Na SrediMe možete da pretražite frizerske salone u blizini i pročitate provereno tačne ocene i kritike mušterija frizerskih salona pre nego što zakažete svoj temin. Takođe tu su i popusti u frizerskim salonima i slike frizura! SrediMe je virtualna platforma koja okuplja najbolje frizerske salone u zemlji.

Nadamo se da ćete uživati ​​u poseti frizerskim salonima i radujemo se vašem dolasku ponovo. Pronađite frizera i frizerski salon u svojoj blizini, osigurajte najbolju frizuru iz ruku profesionalca.


Potražite najbliži ženski frizerski salon 


 Potražite najbliži muški frizerski salonJoš sličnih tekstova